Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Zbog blokade Tehnostana hladni radijatori u stotinu stanova, ali i Uredu državne uprave i Županije

Goran Bošnjak
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
29.10.2014.
u 09:48

Kako je račun u blokadi Tehnostan jednostavno nema sredstava i načina kako da plati neophodni energent.

Sukladno najavama od jučer iz gradske tvrtke Tehnostan radijatori u nekoliko stambenih zgrada u Vukovaru ostali su hladni. Ispunile su se tako najave iz Tehnostana da će radi nemogućnosti kupovine lož ulja, radi blokade računa, biti primorani obustaviti grijanje. Razlog tome je činjenica što je Tehnostan, radi poslovnih problema,  prinuđen kupovati lož ulje i unaprijed ga plaćati, a ne kao do sada sa odgodom.

Kako je račun u blokadi Tehnostan jednostavno nema sredstava i načina kako da plati neophodni energent. Jutros su, unatoč jutarnjoj temperaturi od oko 1-2 stupnja Celzijusa, hladni radijatori ostali u dvije stambene zgrade sa više od sto stanova. Građani u njima pokušavaju stanove zagrijati uz pomoć klima uređaja ili pak električnih grijalica. Ista situacija je i u zgradi palača Srijem, gdje su smješteni uredi Vukovarsko – srijemske županije, kao i u Uredu državne uprave.

Predstojnik Ureda državne uprave Goran Bošnjak (na fotografiji) kaže kako su zaposlenici Ureda znali za današnje isključenje grijanja pa je većina njih na posao došla "prikladno“ odjevena. Uredi se pokušavaju zagrijati uz pomoć klima uređaja kao i električnim grijalicama. Bošnjak najavljuje i da će već danas zatražiti razgovor sa gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom kako bi se što prije pronašlo neko rješenje. U isto vrijeme građani, čiji su radijatori od jutros hladni i koji ne znaju kada će imati ponovno grijanje, su ogorčeni i najavljuju tužbe protiv Tehnostana ali i grada Vukovara kao vlasnika tvrtke.

– Tehnostanu je račun blokiran od sredine devetog mjeseca i od tada se znalo da će se nešto ovako dogoditi prije ili kasnije. Zašto nisu do sada pronašli neko rješenje i platili nekako taj dug? Postoje i ta toliko spominjanja sredstva od prodaje stanova. Zar se nije moglo od njih kupiti lož ulje? Što mi sada da radimo? Plaćamo skupo, možda i najskuplje grijanje u Hrvatskoj, ali su nam radijatori hladni. Nemamo grijalica pa ćemo sada morati ići ili ih kupiti ili posuditi od nekoga. Gdje su sada svi ti naši političari? - ogorčeno kažu stanari iz solitera Dunav 1 i 2. 

Do blokade računa Tehnostana došlo je radi neplaćenoga utrošenoga plina PPD-u u iznosu od preko sedam milijuna kuna. PPD je radi toga duga sredinom rujna blokirao račun Tehnostana od kada je dug smanjen na oko 5,9 milijuna kuna. Međutim, radi blokade Tehnostan ne mogu plaćati nikakve druge račune tako da im, radi duga od oko 17.000 kuna, prijeti i isključenje električne energije što bi onda značilo isključivanje radijatora u cijelome gradu. Isto tako bila bi obustavljena i isporuka tople vode. Taj problem je ipak odgođen do 20 studenoga. Ne podmiruju se ni ostali računi, a djelatnici tehnostana zadnju plaću su dobili za mjesec kolovoz. 

>> U zgradama gase grijanje zbog blokade računa i jer ne mogu kupiti lož ulje

>> Vukovarcima opet prijete hladni radijatori i obustava tople vode

Komentara 12

Avatar TheJack
TheJack
16:03 29.10.2014.

Pokusajte se grijati na domoljublje.

SI
Sittingbull
11:43 30.10.2014.

Kao prvo država ne duguje ništa na ime grijanja. Duguje 3,8 mil. kuna na ime duga što su ga napravili građani koji su bili u stanovima sa privremenim rješenjima (ne u najmu) i nisu plaćali ništa na ime pričuve. Tim dugom ne rješava se problem grijanja jer se ta sredstva ne mogu upotrijebiti za tu namjenu. Tehnostan ne posluje pozitivno u najvećoj mjeri jer dio građana naprosto ne plaćaju grijanje a ispaštaju svi. Naravno da bi trebalo analizirati i poslovanje Tehnostana. To bi prije svega trebala biti zadaća gradonačelnika koji je i skupština Tehnostana, ali bi gradonačelnik trebao biti sposoban za tako nešto. Sredstva od prodaje stanova su prijašnjih godina dijelom upotrijebljena za financiranje komunalne infrastrukture jer je to podržavao i hdz dok je bio u oporbi. To su činjenice kao i to da građani nisu imali hladne radijatore dok je Željko Sabo bio gradonačelnik. A vi pišite i dalje što hoćete i hvalite Penavu. Od njega smo do sada dobili smanjene stipendije, hladne radijatore i kićenje projektima bivšeg gradonačelnika.

MA
mariinaa
15:51 29.10.2014.

Nebi nama Vukovarcima bilo hladno da je gospodin Željko Sabo radio kako treba - sad je samo potvrđeno to kako nas vladajući Lijepe naše i cijela crvena banda zapravo mrze i da ih ne zanimaju naši životi, a 18. 11. će doći k nama s pokislim licima a u sebi se smijati našoj patnji. Sad samo trebamo biti uz našeg Ivana koji se bori sa Vladom RH - neka podmire svoje račune jer mi naše krvavo plaćamo!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije