Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županjska Posavina

Započeli radovi na obnovi OŠ u Gunji

Gunja
ilustracija
21.07.2014.
u 14:23

Otvaranjem knjige radova na objektu Osnovne škole u Gunji zamjenik ministrice graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir rekao je da se ovim činom zapravo označava početak masovnih građevinskih radova u poplavljenim dijelovima županjske Posavine.

Otvaranjem knjige radova na objektu Osnovne škole u Gunji zamjenik ministrice graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir rekao je da se ovim činom zapravo označava početak masovnih građevinskih radova u poplavljenim dijelovima županjske Posavine.

Procjenjuje se da će u obnovu škole biti uloženo između 7 i 8 milijuna kuna. Obnavljat će se sve stradale prostorije, postaviti će se i posebna žbuka u unutrašnjosti koja sprječava pojavljivanje vlage, posebni podovi dok će grijanje biti preinačeno na plinsko. U isto vrijeme osvježit će se i prostorije na katu koje nisu bile u doticaju sa vodom. Usporedo će se raditi i na opremanju škole. Sve to treba biti gotovo do početka rujna kako bi škola mogla započeti normalno. Prema riječima Uhlira gunjanska škola biti će prvi objekt koji se započeo obavljati kao i da će tijekom ovoga tjedna krenuti i obnova obiteljskih kuća.

– Obnova kuća krenuti će u Strošincima, a one će se obnavljati onim redoslijedom kojim se voda povlačila. To je i logično jer su u Strošincima građevinske inspekcije te procjenitelji šteta mogli ranije obaviti svoj dio posla, rekao je Uhlir. Za one koji su se odlučili sami obnavljati svoje obiteljske kuće Uhlir je najavio da kreće isplata novčanih sredstava namijenjenih za to. Podsjetio je i da je Vlada RH donijela odluku o opremanju kuća tehnikom i namještajem tako da nema nikakve potrebe da građani sami nabavljaju i donose bijelu tehniku.

- Vlada brine o građanima i dobit će sve što je potrebno. Još uvijek nije poznato koliko će koštati obnova poplavljenih sela u županjskoj Posavini jer građevinski stručnjaci još nisu završili popis svih oštećenja i kategorizaciju štete te se ne zna konačan broj kuća koje će se rušiti i obnavljati, no to ne znači da obnova ne može krenuti, rekao je Uhlir dodajući kako će se obnavljati samo one kuće u kojima je netko prije poplave živio kao i da će na radovima sudjelovati 20 građevinskih tvrtki. 

>> Brodski harmonikaši donirali 7 hladnjaka poplavljenima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije