Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svečanost

U Požegi otkrivena spomen bista dr. Franji Tuđmanu

tuđman (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
1/5
17.09.2010.
u 20:28

- Na mjestu smo i kraj bivšeg atletskog stadiona gdje je dr.Franjo Tuđman 1990.godiner održao povjesni govor i pozvao sve Hrvate na pomirbu. A rezultat te i takve pomirbe je Lijepa naša država Hrvatska - rekao je Zdravko Ronko.

Ispred zgrade požeškog Veleučilišta večeras je otkrivena spomen bista prvom hrvatskom predsjedniku dr.Franji Tuđmanu. Svečanosti su prisustvovali njegova supruga Ankica i sin Miroslav.

- Danas je simboličan dan ne samo u tome što su na današnji dan zauzeti vojni objekti u ovom gradu 1991.godine nego i zbog toga što se danas slave stigme sv.Franje, a žalosno je to da danas s jedne strane nema tako i čovjeka kao što je prvi hrvatski predsjednik u suvremenoj hrvatskoj povijesti ali isto tako s druge strane ni tako stigmatiziranog čovjeka kao što je prvi hrvatski predsaednik - rekao je na svečanosti Miroslav Tuđman.

Obraćajući se članovima obitelji Tuđman i mnogobrojnim Požežanima, među kojima je bio i veliki broj hrvatskih branitelja, gradonačelnik Požege Zdravko Ronko(SDP) je objasnio da je spomenik dr.  Franji Tuđmanu podignut na tom mjestu iz više razloga: tu je ulica koja nosi ime prvog hrvatskog predsjednika a u blizini su veleučilište, gimnazija, škola i vrtić, dakle, naša znanost, mladost i naša budućnost.

- Na mjestu smo i kraj bivšeg atletskog stadiona gdje je dr.Franjo Tuđman 1990.godine održao povijesni govor i pozvao sve Hrvate na pomirbu. A rezultat te i takve pomirbe je Lijepa naša država Hrvatska - rekao je Zdravko Ronko.

Inače, da će ispred zgrade Veleučilišta biti biti podignuta spomen bista dr.Tuđmanu službeno se nije znalo sve do danas poslijepodne nego je gradom 'kružila priča' kako je riječ o bisti Nikoli Tesli. Upitan nakon svečanosti čemu ta tajnovitost, gradonačelnik Ronko je kratko odgovorio da je to stoga što 'mi i inače radimo a ne pričamo previše.'

Na primjedbu kako na svečanosti nema nikoga iz aktualne HDZ-ove županijske vlasti ni čelnika te stranke Zdravko Ronko je kratko prokomentirao: Ja sam pozvao sve građane na svečanost, nikoga posebno, pa i prema tome i članove te stranke a to što su oni u rasulu, nije moj problem. Svakome na čast"

Komentara 135

OB
-obrisani-
22:45 17.09.2010.

Gdje je sada Obrad Kosovac da umontira povike razdraganih Požežana...

VR
vratićesevalter
23:19 17.09.2010.

Kome sve Ronko neće dati guzice??

RE
returnofTito
21:28 17.09.2010.

Narod je stvarno u uzasnoj zabludi. Franjo Tudjman, otac zlocinacke organizacije, koja je opljackala i otudjila Hrvatsku, da je danas ziv bio bi vec odavno na dozivotnoj robiji u Hagu. PLJUC!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije