Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASKOL

Osnovana još jedna Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata

Franjo Šoljić
Branimir Bradarić
12.12.2013.
u 13:36

Ova Koordinacija neće raditi po načelu podobnih nego sposobnosti, rekao je Franjo Šoljić

Od 11. prosinca Vukovar ima dvije Koordinacije udruga prositeklih iz Domovinskog rata, a koje okupljaju braniteljske i stradalničke udruge. Uz već postojeću Koordinaciju danas je Franjo Šoljić, inače jedan od istaknutijih članova Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, na konferenciji za novinare izvjestio javnost da je u Uredu državne uprave po prvi puta kao pravna osoba osnovana Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara.

– Ova Koordinacija neće raditi po načelu podobnih nego sposobnosti, borit će se za prava svih branitelja i stradalnika, cijenit će rad vrijednih a ne vjernih, slušati potrebe svojih članova, a ne nametati i biti isključivo u korist pojedinaca, rekao je Šoljić koji je izabran za predsjednika Koordinacije. Upitan da prokomentira postojanje dvije Koordinacije u Vukovaru Šoljić je rekao da se tu nema što puno reći i da je nova Koordinacija ta koja je pravna osoba i da se ona isključivo kao takva može spominjati. Igor Gavrić, predsjednik udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i glasnogovornik Stožera, istakao je da osnivanje Koordinacije ne znači nikakav raskol među braniteljima i da to ne treba gledati na taj način.

– Došao je trenutak kada više nećemo imati tzv. predstavnika branitelja koji će ići po gradi i pričati da predstavlja sve branitelje. Po prvi put imamo formalnu Koordinaciju koja će raditi transparentno. Dosadašnja Koordinacija nije imala niti žiro račun što i nije mogla jer nije bila pravna osoba. I dobiveni novac će se od sada transparentno trošiti, a ne kao do sada da se on uplaćuje na račun udruge iz koje je predsjednik. Radi svega toga je Udruga djece prije par godina istupila iz te neformalne Koordinacije, a i sada postoji unutar iste nezadovoljstvo, rekao je Gavrić.

Novoosnovana Koordinacija za sada broji šest udruga ali očekuju, kako kažu, da će im uskoro pristupiti većina udruga koje djeluju na području Vukovara. Komentirajući osnivanje Koordinacije Zdravko Komšić, koji je predsjednik dosadašnje Koordinacije, rekao je da je ovo zadnji pokušaj Stožera da razjedini hrvatske branitelje.

– To je nova udruga koja je sebi uzela naziv Koordinacija. U Vukovaru postoji samo jedna Koordinacija kojoj sam ja na čelu i koja broji 14 udruga. Ako neka od njih ne želi više biti član neka zatraži ispis što do sada niti jedna nije učinila, rekao je Komšić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije