Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki biskup u posjeti Požegi

Obećao pomoć za projekte Požeške biskupije

američki Cupich
Požeška biskupija
31.03.2014.
u 13:57

Biskup Cupich istaknuo je važnost djelovanja Crkve na odgojno-obrazovnom području, pohvalio Požešku biskupiju za njezina nastojanja u tom pogledu

Blase J. Cupich, predsjednik Odbora Biskupske konferencije Sjedinjenih Američkih Država za pomoć južnoj i istočnoj Europi u sklopu svoga boravka u Hrvatskoj posjetio je Požešku biskupiju. U pratnji požeškog biskupa Antuna Škvorčevića posjetio je Odgojno-obrazovni centar u sklopu kojeg djeluje Katolička osnovna škola i Katolička gimnazija, biskupijsku knjižnicu, Dijecezanski muzej, crkvu sv. Lovre i drugo.

Biskupi su zatim razgovarali o školskim projektima Požeške biskupije, napose o započetoj gradnji nove zgrade za potrebe Katoličke osnovne škole koju je prikazao Ivica Žuljević, upravitelj Odgojno-obrazovnog centra u Požegi te su razmotrili mogućnosti potpore Biskupske konferencije SAD-a tim projektima. Biskup Cupich istaknuo je važnost djelovanja Crkve na odgojno-obrazovnom području, pohvalio Požešku biskupiju za njezina nastojanja u tom pogledu te izrazio očekivanje da će se i druge biskupije u Hrvatskoj ohrabriti učiniti više na istom polju. Zahvalio je biskupu Škvorčeviću na iskazanom gostoprimstvu, izrazio radost zbog svega što je ostvareno u 17 godina postojanja biskupije te iskazao spremnost za potporu određenim projektima.    

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije