Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dječji festival

Mali kazališni dani u Slavonskom Brodu

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
03.06.2014.
u 17:02

Subote su rezervirane ​uglavnom ​za igru i bajke, pa će djeca u dopodnevnim satima moći uživati u igrama koje su igrali naši stari, slušanju bajki ​u interpretaciji vrsnih bajkopričalica​ , likovnim ​ ​ radionicama i dramskim igrama

Tijekom lipnja  Kazališ​na​ dru​ži​na​  "Ivana Brli​ć​ -Ma​ž​urani​ć​ " ​ iz Slavonskog Broda organizira ​ festival namjenjen ​ mališanima Brodsko-posavske županije pod nazivom "Mali kazališni dani u Slavonskom Brodu". Festival će obilovati brojnim programima koji su osmišljeni i prilagođeni dječjoj ljetnoj zabavi na otvorenom, poput likovnih i literarnih radionica, pričaonica i dječjih kazališnih predstava, a održavat će se svakog petka i subote do završno 28. lipnja.

Organizacijski odbor prvog dječjeg festivala tim je povodom danas u Centru mladih organizirao konferenciju za medije, a o samom programu nešto više je kazala predsjednica Darija Vlajnić

- Pod sloganom "Ljeto počinje, idemo van!"​  želja nam je  mališanima upotpuniti ljetne praznike ​različitim kulturno-zabavnim događanjima na otvorenom, a​ kojih u to vrijeme u gradu uistinu nedostaje . Kazališna družina "Ivana Brlić-Mažuranić" ​ i nekoliko gostujućih kazališta petkom će djeci pripremiti brojna iznenađenja u vidu zanimljivih kazališnih predstava. Mališani i njihovi roditelji predstave će moći pratiti u večernjim satima u atriju ​Muzeja brodskog Posavlja, a festival će 6. lipnja u 19 sati otvoriti domaćin,  Kazališna družina "Ivana Brlić-Mažuranić"  s ​dječjom kazališnom ​ predstavom "Vuk i tri praščića".

Subote su rezervirane ​uglavnom ​za igru i bajke, pa će djeca u dopodnevnim satima moći uživati u igrama koje su igrali naši stari, slušanju bajki ​u interpretaciji vrsnih bajkopričalica​ , likovnim ​ ​ radionicama i dramskim igrama.

Festivalski program subotom odvijat će se u hladovini nekoliko gradskih parkova, parku pokraj franjevačkog samostana, strojarskog fakulteta, Tvrđavi "Brod" i parku "Klasije". Na programima očekujemo velik broj djece, te ih još jednom sve pozivamo da nam se pridruže kako bi jedan dio dugog toplog ljeta proveli zajedno u igri i izvrsne kazališne komade koje smo im pripremili.  Igrati ćemo se, glumiti, crtati, slikati ​i ​smijati se zajedno, pa n​eka svaki kutak grada odjekuje ​ - naglasila je umjetnička voditeljica Kazališne družine "Ivana Brlić-Mažuranić" i predsjednica Organizacijskog odbora dječjeg festivala Darija ​Vlajnić.

>> U OŠ 'Blaž Tadijanović' održana završna manifestacija projekta 'Zdrav za 5'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije