Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMET U BLATU

I djevojke uživale u čarima blatometa

blatomet
Foto: Branimir Bradarić
1/7
04.08.2014.
u 08:33

Iz godine u godinu turnir izaziva sve veći interes. Svi se dobro zabavljaju

Iako Gradište, selo nedaleko od Županje, broji svega nešto više od 3000 stanovnika, mještani se mogu pohvaliti da imaju sport koji se igra samo kod njih. Riječ je o “blatometu” koji se već deset godina tradicionalno igra u ovome naselju.

– To je zapravo mali nogomet koji se igra u blatu. Godinama već imamo natjecanja limača i seniora, a u igri se redovito okušaju i djevojke koje okuse čari nogometa u blatu – kaže jedna od organizatorica blatometa Birgit Bohning. Sami mještani ističu kako su ponosni na svoj sport i da danas nema seljanina koji se nije okušao u blatometu. Zapravo, riječ je o nogometu u blatu koji se igra na male golove. Teren je dimenzija 12,5 x 7,5 metara i ograđen je. Unutra je 20-ak centimetara blata. Postoji i sudac koji igru prati iz sigurne udaljenosti kako bi sankcionirao preoštru igru. Pobjednik je onaj tko da više golova. Po završetku utakmice na sudionicima gotovo da nema dijela tijela koji nije uprljan blatom. Zato se odmah do terena nalazi i cisterna s vodom kako bi se igrači mogli oprati. A počelo je sasvim slučajno prije točno 10 godina.

– Te godine igrao se turnir u malom nogometu, a pala je kiša. Nastavili su igrati iako se stvorila prava kaljuža. Tako smo i došli na ideju za blatomet. Iz godine u godinu turnir izaziva sve veći interes. Svi se dobro zabavljaju – kaže Bohning. Ove godine sav prihod namijenjen je KUD-u Sloga iz Račinovaca koji je stradao u svibanjskim poplavama.

>> Evo što muči ove seksi dame usred nogometnog prvenstva

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije