Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija za medije

Penava ima većinu u Gradskom vijeću Vukovara! Podržat će ga HDSSB

Ivan Penava
Foto: Davor Javorović/Pixsell
08.08.2014.
u 13:13

– Osobno me je pogodilo što je teret nekonstituiranja vijeća prebačen na mene. U vijećnici je tada bilo 20 ostalih vijećnika i oni su se mogli dogovoriti, a nisu, pojasnila je Jelinić

Na drugoj konstituirajućoj sjednici Gradskoga vijeća Vukovara HDSSB će podržati gradonačelnika Ivana Penavu i predstavnika koalicije stranaka okupljenih oko HDZ-a za predsjednika Gradskoga vijeća, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare vukovarskog HDSSB-a.

Predsjednica vukovarske podružnice ove stranke Slavica Jelinić, koja se nije pojavila na prvoj sjednici vijeća pa je optužena od nekih za neuspjelo konstituiranje, rekla je da je njoj Vukovar na prvome mjestu i da nikako ne bi dozvolila da radi nje dođe do novih izbora.

– Podržat ćemo gradonačelnika Ivana Penavu kao osobu koja je dobila najveći broj glasova i samim tim zaslužuje priliku da realizira svoj program. Međutim, ta podrška ne znači i da podržavamo HDZ kao instituciju, rekla je Jelenić. Istakla je da se radi o podrški, a nikako ne o koaliciji te da će u svome radu u Gradskom vijeću biti korektiv. Svjesna je i da se u vijeću nalazi između dva bloka stranaka te da će svako njeno glasovanje biti posebno praćeno jer će odlučivati prolazi li neka odluka ili ne.

– Ruku ću dignuti za sve projekte koji budu za dobrobit grada Vukovara i vodili prema zapošljavanju i razvoju bez obzira od koga došli. Isto tako ukazat ću na sve moguće nepravilnosti i nezakonitosti. Ukoliko Ivan Penava bude radio za dobrobit grada imat će našu podršku, a ukoliko ne neće je imati, rekla je Jelenić dodajući i da članovi HDSSB kao niti ona sama neće prihvatiti bilo kakvu poziciju u Gradskom vijeću ili pak izvršnoj vlasti grada Vukovara.

Govoreći o sjednici održanoj 17. srpnja, kada nije uspjelo konstituiranje vijeća, rekla je da nije došla radi ranije ugovorenih i neodložnih privatnih obveza ali i da su imali informaciju da je većina osigurana.

– Osobno me je pogodilo što je teret nekonstituiranja vijeća prebačen na mene. U vijećnici je tada bilo 20 ostalih vijećnika i oni su se mogli dogovoriti, a nisu. U međuvremenu pojavile su se i brojne neistinite glasine o nekim našim ucjenama, zahtjevima i sl. Činjenica je da sam i došla na tu sjednicu da bih bila suzdržana i da bih, prema viđenom scenariju, rezultat opet bio isti, pojasnila je Jelinić.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i glasnogovornik HDSSB-a Karlo Šatvar koji je rekao da je Predsjedništvo stranke prije dva dana donijelo odluku o podršci vukovarskom gradonačelniku što je jednoglasno prihvatio i Izvršni odbor vukovarske podružnice. – Vukovaru i Vukovarcima je dosta i politike i političara i izbora. Donijeli smo odluku o podršci da ne dođe do novih izbora za Gradsko vijeće koji nikome nisu u interesu. HDSSB nije trgovačka stranka i nećemo ni na koji način trgovati. Za par mjeseci dolazi na red i izglasavanje proračuna tako da će ovo vrijeme biti test za HDZ da pokaže hoće li raditi na provedbi programa na osnovu kojeg su i dobili izbore. Ako se ne budu držali toga programa HDSSB će zauzeti malo drugačiji stav već u 12 mjesecu, rekao je Šatvar. 

>> SDP staje u obranu HDSSB-a: Goran Bošnjak daje podršku Slavici Jelenić

Komentara 23

OO
oteti_otmičar
14:28 08.08.2014.

Gospodin Penava zaslužuje šansu da ispuni svoj izborni program, dobio je povjerenje vukovaraca i uvjeren sam da će svoj posao maksimalno korektno odraditi !

TA
tamanitelj
14:02 08.08.2014.

Sada će komunjare i Srbi da kmeče i cvile

RU
Runkle
14:22 08.08.2014.

Drago mi je da je pobijedio razum a ne kojekakve manipulacije...gospodin Penava ima kvalitetan program za Vukovar, većina vukovaraca mu je ukazala povjerenje i korektno je da dobije priliku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije