Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVORANA NAPREDUJE

Ugradili 200 tona čelika, dogovaraju solarne ćelije

dvorana
10.09.2014.
u 12:00

ugovor je po principu “ključ u ruke” pa će tako sredinom sljedeće godine, kada će biti završena, u njoj biti i sva potrebna oprema od koševa i lopti do pušaka u streljani.

Samo u beton sportske dvorane u Zaboku do sada je ugrađeno 200 tona čelika. Radovi na betoniranju završeni su, a betonirati će se još samo središnji dio dvorane. Oko 90 posto struje je kablirano, a napravljeni su i odvodi na napajanje u gornjem dijelu dvorane. Rekao je to glavni inženjer izvođača radova na ovoj dvorani, tvrtke DIV, Darko Malek.

Uvjerili se sami

Naime, kako bi se i sami uvjerili da radovi na gradnji velebne sportske dvorane kraj Gimnazije u Zaboku napreduju prema planu te kako bi informacije dobivene ‘iz prve ruke’ mogli prenositi Zabočanima, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek i predsjednik Gradskog vijeća Žarko Ivančić pozvali su sve vijećnike na gradilište.

- Bit će to trovalentna sportska dvorana čija će bruto površina biti 3800 četvornih metara od čega se 2800 odnosi na prizemlje, a ostatak na kat na kojem će biti dvije manje dvorane: streljana i dvorana za korektivnu gimnastiku te ostali prostori poput kafića, terasa i slično - objasnio je vijećnicima ing. Malek, pokazujući im gdje će se točno što nalaziti.Tako su prošli i galeriju na katu iz koje će se moći vidjeti teren, prostorije za klubove u prizemlju, lift za invalide, spoj s Gimnazijom, sedam svlačionica s prljavim i čistim hodnikom i sve ostalo. Čvrste tribine na kojima će biti 550 sjedećih mjesta također su izbetonirane, a na drugoj strani bit će još toliko mjesta na tzv. teleskopskim odnosno pomičnim tribinama. Na katu dvorane već su postavljeni stupovi za krovište koji se trenutno niveliraju, a pripremljena i cigla za dijelove koji će biti zazidani, dok će ostalo biti staklene stijene.

Koševi, lopte i puške

Pazilo se i na to da korisnicima dvorane ne smeta sunčeva svjetlost pa se postavljaju i svjetlarnici. Podsjećamo, s izvođačem za dvoranu koja će stajati ukupno 29,8 milijuna kuna potpisan je ugovor na principu “ključ u ruke” pa će tako sredinom sljedeće godine, kada će biti završena, u njoj biti i sva potrebna oprema od koševa i lopti do pušaka u streljani.- Zidovi će biti obloženi pločama kakvima je obložena i gimnazija, a još se samo treba odlučiti o boji. Ukoliko se odlučimo za istu plavu, neće biti jednake zbog protoka vremena, pa treba razmisliti. Također, još uvijek pregovaramo o instaliranju fotonaponskih ćelija na krov jer bi time omogućili smanjenje troškova dvorani i Gimnaziji - kazao je gradonačelnik Hanžek.

Komentara 1

HL
hlibit
12:46 10.09.2014.

...kak lepo izreceno,kaj da delate space shuttle...recite,delamo betonjaru za ogromne novce i bok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije