Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNOST

U Kumrovcu se brane kuće, podiže se nasip Sutle

poplave
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/5
13.09.2014.
u 17:15

Zbog poplavljene ceste sa slovenske strane i nemogućnosti prometovanja zatvoren je Međunarodni granični prijelaz Macelj

U Krapinsko – zagorskoj županiji najkritičnije je uz granicu sa Slovenijom. Zbog opasnosti od izlijevanja Sutle, u Kumrovcu, Klanjcu i Zagorskim Selima povisuje se nasip na Sutli.

– Trenutni vodostaj Sutle je 418, a svakih sat vremena povisuje se za deset centimetara. Sad ćemo napuniti vreće i braniti kuće. Koliko sam informiran, nisu problem oborine niti rijeka Sutla već rijeka Bistrica u Sloveniji koja se kod graničnog prijelaza Razvor ulijeva u Sutlu – kazao nam je zamjenik načelnika Kumrovca Želimir Vlaisavljević.

Zbog poplavljene ceste sa slovenske strane i nemogućnosti prometovanja bio je zatvoren Međunarodni granični prijelaz Macelj, a vozila su se a autoceste u Krapini isključivale i preusmjeravale na granične prijelaze Lupinjak, Hum na Sutli i Cvetlin u Varaždinskoj županiji. U Krapinsko – zagorskoj županiji još su zatvoreni granični prijelazi Mihanović Dol i Miljana – Imeno. Za promet su zatvorene ceste Razvor – Miljana, Kumrovec – Donji Škrnik dok je cesta u Žutnici puštena u promet. Aktivirala su se brojna klizišta: u Zagorskim Selima, Klanjcu, Kumrovcu te Zaboku. Ima i pojedinačnih slučajeva ispumpavanja vode uglavnom iz podrumskih prostorija.

>> Sirene za opću opasnost u Karlovcu, oko 2000 ljudi bit će evakuirano

Komentara 3

Avatar trooso
trooso
13:01 13.09.2014.

voljeni vođa je u bg, dok je bilo njega i socijalizma nije bilo poplava od par kapi, gradili su se nasipi i odvodni kanali, a i održavali se, ne spominjite 1964, tada se je počelo to je bilo prije ohoho... danas još neki od tih nasipa drže

CA
cactus
12:50 13.09.2014.

Nemojte zaboravit voljenog vođu, da ga ne pojedu somovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije