Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krvava nedjelja

Psi lutalice Burićima poklali pet ovaca, još pet bori se za život

'ovce_mlm_zag_270410'
'Photoshop'
27.04.2010.
u 17:20

Vlasnika jednoga od pasa uspjelo se identificirati pomoću čipa. Obećao je da će nadoknaditi počinjenu štetu koja iznosi šest do sedam tisuća kuna

U Cigrovcu pokraj Pregrade, psi lutalice u svom su krvavom piru obitelji Burić u toru s oko dvije tisuća četvornih hvati ograđenog zemljišta u nedjelju poklali pet ovaca i janjadi. Još pet bori se za život i ne zna se hoće li preživjeti.

Spremao se na misu

- Užas, živi užas, započeo je priču 68-godišnji Franjo Burić.

- U nedjelju ujutro digao sam se oko 5 sati kako bi prije odlaska na ranu misu u Pregradu nahranio ovce i pustio ih iz tora. Nešto poslije 7 sati začuo sam lajanje pasa. Izašao sam iz kuće da vidim što se dešava i imao sam što i vidjeti. Dva crna psa, jedan veći, i jedna manja kujica, mješanka jazavčara, bili su na ovcama i grizli ih za vrat. Otjerao sam pse, no za dvije stare ovce i troje janjadi pomoći nije bilo. Nešto je odmah uginulo, a druge smo mi sami ubili jer smo vidjeli da im više nema pomoći. Sin Branko koji je spavao čuo je da se nešto događa, izletio je iz kreveta van i odmah autom krenuo za psima da vidi čiji su - prisjeća se Franjo.

Psi ustrijeljeni

Nastavlja da je Branko uspio vidjeti pse, ali su mu pobjegli, a usput je naišao i na lovce i nakon što im je rekao što se dogodilo, oni su ih pronašli na jednom pojilištu gdje piju vodu.

- Lovci su pse kasnije ustrijelili. Veći pas imao je na sebi i čip, pa smo pomoću njega identificirali i vlasnika psa. Začuđuje me što je vlasnik, a radi se o Goranu Hrestaku čak iz Benkova, što je sedam, osam kilometara od nas. Kako je samo nanjušio naše ovce - pita o se Franjo Burić. Supruga Anica dodala je kako je ranjeno i kako ugrize ima još pet ovaca.

- Tri će vjerojatno preživjeti, dok dvije teško da će ostati žive jer ništa ne jedu. Ovo je u 3-4 godine otkako držimo ovce prvi put da nam se ovo desilo. Ma kako su se samo psi provukli ispod ograde - u očaju će Anica, koja kaže i da su već razgovarali s vlasnikom jednog od pasa. Zamolio je da ga ne tuže i obećao im da će platiti štetu koja dosad, ako sve ovce prežive, iznosi 6-7.000 kuna. Veterinar Duško Jerčić, koji vodi brigu o pet ozlijeđenih ovaca, rekao nam je kako imaju ugrizne rane po vratu, nakon terapije i antibiotika jedna je jako kritično, no za preostale četiri ovce vjeruje da će preživjeti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije