Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U VARAŽDINU

Osobni bankar krao od štediša kako bi vratio vlastite kredite

euri
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
06.05.2014.
u 11:00

Tijekom istrage osobni bankar Stanko Brašnić je odmah sve priznao, a istražiteljima je kazao kako mu je jako žao te da se kaje. Radio je u jednoj velikoj banci u poslovnici u Varaždinu

Na Županijskom sudu u Varaždinu jučer je nastavljeno suđenje Stanku Brašniću kojeg se tereti da je kao osobni bankar jedne velike banke, u poslovnici u Varaždinu, klijentima krao novac s oročene devizne štednje te potom tim novcem plaćao svoje osobne kredite.

Morao u Lihtenštajn

Brašnić se na jučerašnjem ročištu nije pojavio, a njegova braniteljica kazala je kako nije mogao doći zbog “velikog obima posla i potrebe odlaska na teren u Lihtenštajn” (gdje sada živi i radi, op.a.). Kazala je i kako Brašnić ima namjeru vratiti ukradeni novac i to jedan dio već do kraja srpnja ove godine.

Pojasnila je kako Brašnić čeka prvu ratu od prodaje kuće te sudu predočila i kupoprodajni ugovor od 29. travnja ove godine.Predsjednica sudskog vijeća Božica Mišak prihvatila je razlog Brašnićevog nedolaska na raspravu, no istaknula je kako se idući put svakako mora pojaviti na sudu, bez obzira na bilo kakve poslovne obaveze. Iduću raspravu zakazala je za 29. kolovoza.

Sve zbog dugova

Inače, Stanko Brašnić se optužnicom koju je protiv njega podiglo Državno odvjetništvo u Varaždinu, tereti da je tijekom 2012. godine u više navrata podizao oročene devizne depozite s računa privatnih klijenata banke. S računa dva klijenta podigao je ukupno 50.500 eura, a radi sumnje da Brašnić čini kaznena djela, policiji su ga prijavili predstavnici banke u kojoj je radio.

Tijekom istrage Brašnić je odmah sve priznao.

Istražiteljima je kazao kako je točno da je sastavljao lažne potvrde i dizao tuđi novac, ali i da mu je jako žao te da se kaje. Istražiteljima je kazao i kako je novac koristio za vraćanje svojih osobnih kredita koje više nije mogao otplaćivati vlastitim sredstvima.

Obećao je da će kad bude mogao sav novac vratiti i banci nadoknaditi učinjenu štetu. Kako neslužbeno doznajemo, Brašnić i njegova supruga uistinu su bili u “kreditima do grla”, a Brašnićeva supruga u to je vrijeme ostala bez posla.

Sve ga je to, priznao je i sam Brašnić, natjeralo u kriminalne radnje.

Komentara 3

KA
kafka
12:57 06.05.2014.

U skladu s moralnim vrijednostima značajnog broja 'odgovornih'. Tko kod nas cijeni moralne građane? Gotovo nitko!

KR
k/rouge
11:35 06.05.2014.

Ne kuzim, jos ga odvjetnik opravdava kao da je cist normalno kaj je napravio??? Odmah u zatvor i vrati novce s kamatama lopino. Kakvi krediti, ajd to u Lihenstajnu napravi. Sta je ova drzava prcija za takve pacijente? Poslao bi ga ja na 40-50 godina zatvora. Kaj nam postaje lijepa nasa s ovom bagrom na vlasti to je kriminal. Nepismen i neuk lazov kao premijer, lopov vodi financije a prezident nema pojma nikad o nicemu, taj ce presanjat mandat.

UM
Umjereni
12:26 06.05.2014.

@k/rouge koliko "kvalitetan" će ti biti komentar (a pod time mislim pametan i logičan) sam vidio odmah čim bi ti čovjeka strpao u zatvor i da vrati novce s kamatama. Poznato je naime, da se u zatvoru mlati velika lovaa pa bi on sigurno svojim boravkom i radom puno zaradio tamo. A kako si povezao način suđenja s time tko je na vlasti to znaš samo ti i tebi slični. Ali takav je hrvatski čovjek. Stalno lamentira kako treba profunkcionirati pravna država, ali uvijek automatski pretpostavi da je apsolutno sve pod kontrolom vlade. Ono, Milanović zvao sutkinju Božicu Mišak na sud u Varaždin i rekao joj neka pusti ovog da još malo radi u inozemstvu. Mislim, uz takve birače koji na takav način razmišljaju, nije čudo da stranka sa sudskom presudom da je činila kriminal može pokupiti 20% glasova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije