Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP-ov 'mladi lav'

M. Jakšić: Angažirat ću savjetnika za imidž i plaćati ga iz svog džepa

Jaksic
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
21.02.2014.
u 10:00

Idealni političar bio bi kombinacija Tonyja Blaira i Gerharda Schrödera - smatra koprivnički dogradonačelnik

Koprivnički dogradonačelnik Mišel Jakšić (SDP) opovrgnuo je jučer informaciju koja se pojavila na društvenim mrežama - da mu se iz gradskog proračuna plaća PR agencija koja ga savjetuje kako da izgleda i što da govori.

‘Podvala’

- U ovome trenutku ne postoji nikakav ugovor o agenciji koja bi me savjetovala, pogotovo ne o trošku građana. Međutim, ne isključujem opciju da angažiram savjetnika, koga ću plaćati iz vlastitog džepa - izjavio je Jakšić.

Tvrdi kako su informaciju o tome da bi mu se javnim novecm plaćala PR agencija podvalili politički suparnici.

- Drago mi je što primjećuju moj rad i napredak u javnim istupima - poručio im je mladi dogradonačelnik, koji mnogo češće i žešće istupa na političkoj pozornici od svoje šefice, gradonačelnice Vesne Želježnjak.

‘Ljudsko lice’

Neki drže da je on počeo ispunjavati prazninu koja je u koprivničkom SDP-u nastala s odlaskom bivšeg gradonačelnika Zvonimira Mršića, “velikog piarovskog maga”, u Podravku. Jakšić kaže kako su u doba Mršićevih mandata postojale stranačke radionice na kojima su lokalni dužnosnici mogli učiti o komunikaciji.

Mladi političar otvoreno iskazuje svoje ambicije, pa i onu da jednoga dana postane gradonačelnikom. Najavom da će angažirati savjetnika otvoreno daje do znanja da itekako namjerava brusiti svoj imidž.

Nije, pak, tajna da njegova ambicioznost iritira starije stranačke kolege.

- Političari prije svega moraju biti stručni, ali isto tako se mora osjetiti da su bliski narodu, svojim nastupom moraju pokazati ljudsko lice. Političari postoje zbog građana - kaže SDP-ov “mladi lav”.

Kao uzor u kreiranju dobrog imidža vidi bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira, a sviđa mu se i bivši njemački premijer Gerhard Fritz Kurt Schröder, ne toliko zbog nastupa koliko zbog “vizije i snage u provođenju reforma”.

- Kombinacija njih dvojice činila bi idealnog političara - smatra Jakšić.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Karfiolštanga
Karfiolštanga
09:59 27.02.2014.

Bilo bi najbolje da se ova "faca" nigdje ne pojavljuje, što zbog vlastite iritantnosti, što zbog ove izjave o PR agentu. Žutoglavi političari ionako nisu omiljeni, počnimo od fikusa.

NU
Nuvola
19:14 23.02.2014.

Gospodin je inače dosad radio što? Ovo mu je očito prvo radno mjesto...

ST
stooces
11:25 26.02.2014.

ajme majko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije