Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U kinu Velebit

Koprivničancima vrhunski doživljaj i veći izbor filmova

Kino Velebit
Marijan Sušenj/PIXSELL
15.11.2012.
u 17:12

– Nadam se da ćemo suvremeno opremljeno kino imati već za tri do šest mjeseci – kazao je ravnatelj Josip Nakić Alfirević

Koprivničko kino Velebit godišnje posjećuje između 25 i 30 tisuća ljubitelja filma i to su podaci koji se ne mijenjaju unazad pet godina.

– To su jako dobre brojke s obzirom na grad veličine Koprivnice. U prosjeku svaki Koprivničanac pogleda jedan film godišnje – istaknuo je ravnatelj koprivničkog Pučkog otvorenog učilišta Josip Nakić Alfirević koji je uvjeren da će se ti brojevi još i poboljšati nakon što se provede postupak digitalizacije i uvođenje 3D tehnologije.

Već se prošle godine digitalizacija kinodjelatnosti na razini cijele države pojavila kao osnovni preduvjet za prikazivanje filmova jer se zastarjela filmska 35-milimetarska traka počela zamjenjivati digitalnim medijem.

– S ponosom ističemo da je naše kino, na osnovi svih pokazatelja o vrlo uspješnoj organizacijskoj i programskoj shemi, odabrano kao sedmo po prioritetu u postupku digitalizacije između svih hrvatskih kina u nacionalnoj mreži – otkrio je ravnatelj i dodao kako su uz odobrena sredstva Ministarstva kulture te podršku Grada osigurali i potreban dio vlastitih sredstava. Ukupna je vrijednost “obnove” kina 850.000 kuna.

 – Uz odličnu suradnju s filmskim distribucijama, program će u sljedećoj godini biti još raznovrsniji, bogatiji i tehnički još kvalitetniji. Nadam se da ćemo suvremeno opremljeno kino imati već za tri do šest mjeseci – završio je Josip Nakić Alfirević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije