Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOPRIVNICA

Skrenuli potok da ne poplavi grad, voda prodrla u gimnaziju i policiju

poplava Jalkovec
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/6
13.09.2014.
u 10:05

Noćas je u poplavljenom podvožnjaku u Koprivnici u vodi "zaglavio" autobus u kojem je bilo 70-tak čakovečkih umirovljenika

Voda je prodrla i u zgradu gimnazije te policijske uprave u Koprivnici. Trenutačno je najteža situacija u selu Koprivnički Bregi, u kojemu se izlio potok, doznajemo u Centru 112.

Navodno je u samo dva noćna sata na području Koprivnice i okolice palo više od 40 litara vode po kvadratnome metru. Podravci kažu kako ne pamte takav prolom oblaka.

Pripadnici koprivničke Javne vatrogasne postrojbe noćas su oko 3,30 sati skrenuli potok Koprivnicu u polje u prigradskom naselju Starigradu kako grad ne bi bio poplavljen.

- Morali smo intervenirati, tko zna što bi bilo. Ne znam kada je palo ovoliko vode kao noćas. Poplavljeni su podrumi u nekim ulicama u Koprivnici, od jutra imamo nekoliko stotina poziva. Pod vodom su i okolna naselja Bakovčice, Peteranec, Starigrad, Drnje.. Svi su raspoloživi ljudi na terenu, idemo od kuće do kuće i ispumpavamo vodu, jedino nam nedostaje crpki - rekao je Slavko Lakuš, zapovjednik JVP-a.

Noćas je u poplavljenom podvožnjaku u Koprivnici u vodi "zaglavio" autobus u kojem je bilo 70-tak čakovečkih umirovljenika, a voda je bila došla do sjedala. Vatrogasci su ih izvukli tako da su postavili daske preko koji su umirovljenici izašli iz autobusa. Pod vodom je bio i Billin trgovački centar nedaleko od samog gradskog središta.

>> Gradonačelnik Karlovca naredio evakuaciju u više naselja, oglasile se sirene za opću opasnost

Komentara 1

Avatar Peterančan
Peterančan
10:29 18.09.2014.

Navodno je potrebna suglasnost Hrvatskih voda za to, kaj ne drug Lakuš?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije