Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
besplatne projekcije

Kino Gaj predškolcima nudi jutarnji program 'Crtići – vrtići'

kino gaj
Andreja Korpar/VLM
13.11.2012.
u 13:52

Program je planiran za 13. i 14. studenoga u jutarnjim terminima, a za četiri dislocirana vrtića projekcije biti održane u njihovim objektima u četvrtak i petak kako bi obuhvatili sve predškolce s područja grada Varaždina

Vanima je osim odgovornosti za razvoj audiovizualne djelatnosti na području grada Varaždina dobila na korištenje i bivše kino Gaj kao i odgovornost vođenja kina. U srpnju je potpisan ugovor o četverogodišnjem korištenju bivšeg kina Gaj između Vanime i POU Varaždin, dok je Grad Varaždin rebalansom Vanimi kao organizatoru audiovizualne djelatnosti dodijelio 60.000 kuna, a velikim djelom ta sredstva su iskorištena za adaptaciju postojeće kinodvorane. Na Svjetski dan audiovizualne baštine kino je otvoreno u novom ruhu i to pod novim imenom – kino Galerija.

Kino uz kulturnu, zabavnu i edukativnu ima zadaću biti društveno odgovorno i treba služiti zajednici koja je po svojoj biti zahtjevna i nedokučiva. Stoga je program kina posložen u konceptualne programske jedinice, a jedna od njih zamišljena je kao program za predškolsku djecu pod nazivom „Crtići – vrtići“. U suradnji s Gradom Varaždinom, točnije s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti, dogovorena je besplatna izvedba projekta za sve vrtiće s našeg područja koje financira ili sufinancira Grad Varaždin. 

Program je planiran za 13. i 14. studenoga u jutarnjim terminima, a za četiri dislocirana vrtića projekcije biti održane u njihovim objektima u četvrtak i petak kako bi obuhvatili sve predškolce s područja grada Varaždina. Ovim edukacijskim programom obuhvaćeno je više od 700 djece. Predškolci će u kinu uživati uz program najboljih filmova Zagrebačke škole crtanog filma pod nazivom “Čarobni svijet animacije”, prilagođen upravo predškolskoj vrtićkoj dobi.

>>Varaždinsko kino Gaj ponovno otvara svoja vrata

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije