Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talentirana Koprivničanka

Ines Kolar: Matematika mi je najdraža, želim biti profesorica

Ines Kolar
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/2
11.06.2014.
u 14:00

Ines (13) je najučenica šestog razreda Osnovne škole Braća Radić

Volim matematiku, ide mi, to mi je najdraži predmet - rečenica je koju najvjerojatnije nikad ne bi izgovorili brojni školarci, ali to je s osmijehom na licu učinila 13-godišnja Koprivničanka Ines Kolar.

Sjajna na natjecanjima

Odlična učenica 6. b razreda Osnovne škole Braća Radić vrsna je matematičarka. Na državnom natjecanju održanom u Šibeniku imala je 72 posto i zauzela je deveto mjesto, dok je tri mjesta bolji plasman sa svojim timom ostvarila na Festivalu matematike u Lipiku na kojem je sudjelovalo 500 učenika iz 42 hrvatske škole. Niz uspjeha zaključila je sa 100 posto osvojenih bodova na nedavno završenom međunarodnom natjecanju “Klokan bez granica” na kojem s još četvero učenika iz Hrvatske dijeli prvo mjesto.

- Da bi dijete došlo do tog nivoa znanja nije dovoljno samo biti nadaren, nego se mora uložiti i puno truda. S njom i još dvoje njezinih kolega iz razreda, Tinom Prvčićem i Kajom Sertićem, već na redovnoj nastavi prolazim gradivo za razred više, a u Centru izvrsnosti, kojeg Ines pohađa dvije godine, rješavamo i puno složenije zadatke, razine srednje škole - istaknula je Mara Grašić, njezina mentorica i razrednica, koja se ponosi što je, osim nje, i Prvčić bio na državnom natjecanju.

On je osvojio 13. mjesto sa 62 posto.

- Rijetko se događa da na državno idu dva učenika iz iste škole, a kamoli iz istog razreda. Neka se žale svi na plaću u školama, meni je super. Svoj posao jako volim - kazala je ona.

Ines ističe da je u matematici najviše privlače logički i problemski zadaci. Njezina mentorica voljela bi da joj ona postane i peta učenica koja je postala učitelj matematike.

- Voljela bih biti profesorica - kaže, iako ne skriva da jako voli i sport.

Blistava karijera

Igra rukomet u Podravki. Sa školom je bila druga, a s klubom treća u Hrvatskoj. U trčanju na sto metara bila je treća u regiji i druga na županijskom u krosu. U školskoj košarci također je osvojila drugo mjesto. Ines pohađa i koprivničku glazbenu školu, svira flautu.

- S obzirom da je nadarena i ambiciozna, predviđam joj blistavu karijeru. Ako se u srednjoj školi odluči i za medicinu, uvjerena sam da će uspjeti u tome - dodala je M. Grašić.

Ines nikad nije dobila jedinicu. Proglašena je i za najučenika petog, a prije nekoliko dana i šestog razreda.

Komentara 1

VA
vargamarina
09:07 13.06.2014.

Imamo puno mladih perspektivnih i uspješnih u Koprivnici, trebalo bi možda malo više istražiti pa da i oni postanu dio javnosti tj.dio priče te motivacija ostalima. Moja seka je 7.razred, već godinama ostvaruje uspjehe iz znanja pa je tako ove godine osvojila 1.mjesto na državnom natjecanju iz povijesti te si time osigurala izravan upis u srednju školu. Bravo svim mladima, bravo za Ines i Lanu i sve ostale koji se trude iz dana u dan, samo tako nastavite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije