Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZA CESTA

Iduće godine gradit će se 11 kilometara, a cesta neće plaviti

brza cesta
Foto: Silva Videk
1/2
23.07.2014.
u 12:00

Brza cesta 
do Bedekovčine bi trebala stići za 24, a do Zlatar Bistrice za 36 mjeseci. Rok završetka prve faze - od Mokrica do Bračka je rujan ili listopad sljedeće godine.

Na dionici Mokrice – čvor Andraševac završen je rotor Mokrice i 750 metara brze ceste, investicija vrijedna 17 milijuna kuna. Čvor Andraševac dobio je vijadukt vrijedan 98 milijuna kuna i trenutno je izvedeno 60 posto radova i spojni dio - Andraševac - rotor Mokrice.

Tri faze - 200 milijuna

- Vrijednost radova svih triju faza je 200 milijuna kuna, rok završetka je u rujnu ili listopadu sljedeće godine - rekao je član Uprave Hrvatskih cesta Jurica Krleža. Najavio je i čvor Bedekovčina koji je također podijeljen na tri faze. Prva je sam čvor Bedekovčina vrijedan 36 milijuna kuna za kojeg je ugovor pred potpisom, druga je čvor Andraševec do čvora Bedekovčina dužine 5,6 kilometara vrijedna 190 milijuna kuna za koji je sutra otvaranje ponuda. Za treću dionicu - od čvora Bedekovčina do čvora Zlatar Bistrica trenutno se radi na izmjeni i dopuni građevinske dozvole, a natječaj bi mogao biti raspisan u proljeće. Na taj način će 11 kilometara brze ceste od Zlatar Bistrice do čvora Mokrice biti ili u radovima ili pušteno u promet. Očekuje se da će brza cesta do Bedekovčine stići za 24, a do Zlatar Bistrice za 36 mjeseci.

‘Da je bilo pameti...’

Generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić procijenio je da izgradnja ove ceste neće utjecati na plavljenja. Predsjednica zagorske Skupštine Vlasta Hubicki kazala je da će spoj s Popovcem ići u okviru zagrebačke obilaznice, a župan Željko Kolar je ustvrdio da se konačno cesta radi zbog Zagoraca i da je bilo pameti trebala se početi graditi i davno prije.

Ključne riječi

Komentara 1

VE
vezana
15:26 23.07.2014.

Toliko love nemamo koliko bi pamet jednog političara gradila. Činjenica rušimo semaforizirana raskršća stara nekoliko godina da bi gradili rotore, a nitko da konačno napravi iz svih gradova i naselja cestu prema Remetincu, nije potrebna obilaznica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije