Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Danski kraljevski par za ručak želi kušati autohtona podravska jela

Danci
Foto: PIXSELL
1/3
15.10.2014.
u 11:15

Kraljevski par, Margareta II. i princ Henrik, obići će u četvrtak, 23. listopada, gradsku upravu, te danske kompanije Hartmann i pivovaru Carlsberg

Kako se bliži dolazak danskog kraljevskog para, kraljice Margarete II. i njezina supruga, princa Henrika, tako raste i napetost među svima onima koji organiziraju njihov boravak u Koprivnici. Ništa čudno, s obzirom da se zna da će to biti prvi kraljevski par koji je u novijoj povijesti posjetio podravsku metropolu. Idućeg četvrtka, 23. listopada, kraljevski par će za svog boravka u Koprivnici najprije posjetiti gradsku upravu.

Iako se jako raduje posjetu, gradonačelnica Vesna Želježnjak (SDP) tvrdi da neće davati šivati novu haljinu ili raditi neke druge posebne pripreme.

‘Oduvijek klasičarka’

- Oduvijek sam bila klasičarka - kazala je ona.

Nakon što obiđe gradske odaje, prema protokolu, par će ići u Hartmann, tvornicu podložaka za jaja, i pivovaru Carlsberg. Danske kompanije zapravo su i glavni razlog dolaska kraljevskog para u Koprivnicu. Iako neće posjetiti i najveću kompaniju u regiji, Podravku, Margareta II. i princ Henrik će ručati u njihovu restoranu na PRC-u. U Podravki su zakopčani do grla što se menija tiče, ali neslužbeno doznajemo da su “kuhari sa srcem” dobili nalog da pripreme autohtona podravska jela.

Na ručku bi navodno trebalo biti do 25 uzvanika, a među njima i šef Podravkine uprave Zvonimir Mršić.

Novinari su dobili stroge naputke oko praćenja kraljevskog para u Koprivnici. Primjerice, u Carlsbergu će biti tri novinarska punkta i nitko od novinara ili fotoreportera neće moći ići s jednog u drugi. Za dobro praćenje zato je dobro imati i dobro ekipiranu ekipu.

- Ovaj posjet izuzetno je važan za Carlsberg, ali i za mene osobno, budući da sam Danac - kazao je šef koprivničke pivovare Carsten Haerup Christensen, koji će kraljevskom paru ponuditi čašicu njihova najboljeg piva.

Proizvodni pogoni

Otkrio je da za kraljevski par pripremaju zanimljiv program, iako će se kod njih zadržati samo pola sata. Među ostalim, ispričat će im priču o povijesti kompanije u Koprivnici, a s obzirom da kraljica voli umjetnost, među ostalim, darovat će joj i djelo umjetnika Ivana Andrašića. Doznajemo da će imati elemenata naive, ali ništa više od toga.

Njegova supruga Gordana, pak, zadužena je za umjetnički program u Hartmannu. Tamo bi kraljica navodno na dar trebala dobiti posebna jaja koja će, uz njezinu pomoć, izraditi slijepa i slabovidna djeca. Kao i u pivovari, kraljica će prethodno obići i proizvodne pogone Hartmanna.

Za umjetnički dio programa u gradskoj upravi, doznajemo, angažiran je Mijo Kovačić, slikar i velikan hrvatskog naivnog slikarstva.

Komentara 2

DU
Deleted user
10:00 16.10.2014.

Dobro je da su Danci preuzeli ove dvije tvrke , jer da su nasi sposobni menadzeri proveli privatizaciju, ne bi bilo niti tih tvrtki.

BA
bajo2
12:06 16.10.2014.

autohotna podravska,slavonska ,zagorska to jednostavno ne postoji kod nas.oni su mislili vjerovatno ako odes iz veceg grada da ima na svakom koraku,a kod nas je jos kao-ambrion!dajte im gavrilovicev narezak,nije vic bit ce odusevljeni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije