Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Spice

Damir Polančec i menadžeri uskoro kreću s obranom

Afera spice
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
08.02.2014.
u 11:30

Suđenje bi moglo potrajati još godinu dana - veli odvjetnik Krunoslav Kunštić

Prošle su dvije i pol godine otkako su optuženici za “aferu Spice”, u kojoj je koprivnička Podravka navodno oštećena za oko 400 milijuna kuna, sjeli na optuženičku klupu, a još se ne nazire kraj tome megaprocesu.

Vještak

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, bivši Podravkini menadžeri Darko Marinac, Zdravko Šestak, Josip Pavlović i Saša Romac, bivši vlasnik splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić, Milan Horvat iz varaždinske Fime te odvjetnik Zoran Marković optuženi su za, prema Uskoku, koji podignuo optužnicu, za “mešetarenje” dionicama koprivničke prehrambene kompanije.

- Dosad je u postupku ispitano oko 140 svjedoka optužbe i pročitana je dokumentacija u spisu. Preostaju još tri svjedoka optužbe i oko 30 svjedoka obrane. Prije toga će se ispitati vještak financijske struke i tek nakon toga se prlazi na obrane optuženika i onda završne govore. Stoga je izvjesno da će rasprava još potrajati, a nezahvalno je prognozirati kada se može očekivati završetak - kazao je Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu, na kojemu se vodi sudski postupak.

Rasprave su svaki ponedjeljak, utorak i srijedu, osim zadnjeg tjedna u mjesecu, a predmet je iznimno obiman i kompliciran, vjerojatno najveći u povijesti hrvatskog sudstva.

‘Zadovoljni’

Sam spis sadrži 50.000 listova, što će reći da je stranica još nekoliko desetaka tisuća više. Usto, među dokaznim materijalom Uskoka, koji je podignuo optužnicu, nalazi se više od milijun datoteka s raznim podacima - mailovima, ugovorima, bilješkama, dopisima...

Krunoslav Kunštić, Marinčev branitelj, kazao je kako ispitivanje vještaka počinje u ponedjeljak, a očekuje da završi tijekom ožujka, nakon čega slijede svjedoci obrane i, na kraju, ispitivanje svih optuženika, uz mogućnost da se provedu i neki novi dokazi.

- Mogu naglasiti da je obrana zadovoljna dosadašnjim tijekom postupka i potpuno spremna za samu završnicu, a dodatno nas je motivirala i ohrabrila nedavno po žalbi obrane ukinuta nepravomoćna osuđujuća presuda u procesu koji je medijski nazivan ‘Spice 2’. Sam dovršetak suđenja teško je predvidjeti, okvirno mogu reći da bi suđenje moglo potrajati još oko godinu dana - izjavio je on.

Komentara 3

YO
yocko
17:36 08.02.2014.

Nisu ovdje još svi,fali Beljo Zvonko nekakav pokajnik neznam u čemu,,neka kaže tko i sa čijim matrijalom mu je kuča napravljena i to je morh platio radniku doo,koji je dobio to plačeno,a Dimač mu je platio krovište na pekaru kad je bio u Bilokalniku,neka dođu pitati one koji su radili na toj kuči i pekari.

DO
doktorica
08:17 10.02.2014.

nas zanima standard a ne sva ta suđenja,pa dokle tako?!

DU
Deleted user
10:33 09.02.2014.

Svi koji ovdje sjede su završili managesku poslovnu školu na Bledu. Spis koji ima 50 000 stranica je parodija i ne sadrži važne činjenice. A oni su dobili zadatak privatizirati Podravku - to znači staviti u vlastiti džep. I to su zakoski učinili, pa Polančec and company su u to vrijeme pisali zakone po kojim im se danas sudi. Zaključak - ne mogu biti krivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije