Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međimurje

Besplatni udžbenici za 9870 učenika

Udžbenici
ilustracija
13.08.2014.
u 16:44

- Žao mi je da nisu i drugi krenuli u ovakav projekt, pa ni Vlada, jer mislim da bi sredstva za udžbenike trebalo osigurati - rekao je župan Posavec.

Svih 9870 osnovnoškolaca u Međimurskoj županiji prvog dana nove školske godine dočekat će na klupama besplatni udžbenici.

Skupština Međimurske županije prihvatila je danas projekt župana Matije Posavca da se učenicima omoguće besplatni obvezni udžbenici, za što je trebalo osigurati oko 6,1 milijuna kuna. Dogovoren je model sufinanciranja prema kojem će se između Međimurske županije i jedinica lokalne samouprave posebnim sporazumima dogovoriti omjer pokrivanja troškova. Učenike će tako 8. rujna dočekati 98.400 udžbenika, dok će radne bilježnice kupovati sami.

- Žao mi je da nisu i drugi krenuli u ovakav projekt, pa ni Vlada, jer mislim da bi sredstva za udžbenike trebalo osigurati - rekao je župan Posavec.

>> Osijek osigurao besplatne udžbenike za 7762 osnovnoškolca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije