Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povezivanje otoka

Rab će prvi na Kvarneru dobiti hidroavionsku liniju

hidroavion
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/2
13.08.2014.
u 13:50

Cilj je i povezivanje otoka sa Rijekom kao sjedištem Županije

Primorsko - goranska županija pozdravlja i podupire projekt povezivanja kvarnerskih otoka hidrogliserima. Otok Rab je prvi koji će skoro dobiti hidroavionsku liniju, zasada sa Splitom, a cilj je i povezivanje otoka sa Rijekom kao sjedištem Županije. Namjera je avioprijevoznika European Coastal Airlinesa povezati sve hrvatske otoke s gradovima na kopnu kroz cijelu godinu, što bi znatno unaprijedilo život otočana, kazao je zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić. Županija poziva jedinice lokalne samouprave da pokažu inicijativu i uključe se u provedbu projekta. Županija, odnosno Lučka uprava izdala je koncesiju na deset godina što je otvoren put i za druge zainteresirane ulagače.

- Vizija tvrtke koja se bavi ovom djelatnošću jest da se na Jadranu stvore dva bazena, riječki koji bi obuhvatio Pulu, Rijeku i Zadar i te gradove povezivao s otocima, prvenstveno kvarnerskim, misli se na Lošinj i Rab, što ne isključuje mogućnost da se priča proširi i na druge otoke, na Cres. Drugi je splitski bazen, gdje već imaju formiranu luku u Resniku, bazu koja će osigurati povezivanje gradova s dalmatinskim otocima, od Dubrovnika, Splita, do Hvara, Lastova i ostalih otoka. Postoji i mogućnost povezivanja ta dva bazena, ali i obalnog dijela Hrvatske sa Zagrebom – kazao je Boras Mandić.

>> Uskoro hidroavionom od Resnika do Jelse

Komentara 1

Avatar think pink
think pink
11:08 17.08.2014.

fantastična novinarka - u čitavom tekstu nije uspjela navesti ono najvažnije - kada će to biti? pa ta nije u stanju napisati izvještaj sa tržnice... sigurno bi zaboravila napisati cijene...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije