Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nitko ga neće

Turisti stigli, a kamioni, kontejneri i kante puni smeća

kanta za smeće
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL
12.03.2014.
u 12:37

U subotu je makarsko smeće putovalo na deponij udaljen 280 kilometara!

Makarska se guši u smeću. Kontejneri nisu ispražnjeni od subote jer Grad nema rješenje kamo odlagati komunalni otpad. Nema ni mogućnosti riješiti problem bez solidarnosti drugih gradova i općina jer je na makarskom  području, koje je dijelom zaštićeni obalni pojas, a dijelom Park prirode Biokovo, zabranjeno odlagati otpad.

U kamionima Komunalca na odvoz čeka oko 100 tona makarskog smeća. Kontejneri i kante u gradu su puni, a u makarskim hotelima boravi stotinjak stranih turista. Nema sumnje da će fotografije smeća biti vrlo neugodna turistička reklama ne samo za Makarsku nego za cijelu Dalmaciju – i Split i Trogir također, kao i ostale gradove koji su odbili i dalje privremeno primati  makarsko smeće na svojim deponijima.

Zato makarske gradske vlasti više ne izlaze u javnost s kim se nastoje dogovoriti. Objavili su samo da su u subotu komunalni otpad odvezli na deponij 280 kilometara udaljen od Makarske. Iz Makarskog komunalca građane su zamolili za razumijevanje. Izvjesno je da smeće neće pokupiti ni danas ni u četvrtak.

Makaranima gori pod nogama, a ako se netko ne solidarizira, posljedice negativne promidžbe pred turističku sezonu snosit ćemo svi. 

>> Razvrstava li Zmajlović smeće u svom domu? Ministar odgovarao na pitanja 'fejsbukaša' 

>> Zmajlović: RH će imati na raspolaganju 4,5 mlrd. kn za gospodarenje otpadom

Komentara 1

HO
hordubal
13:35 12.03.2014.

ako grad ne može riješiti problem sa smećem, jel gradonačelnik i gradski službenici i dalje primaju plaću, iako ne obavljaju posao za koji su plaćeni? nisu građani tu radi grada, nego grad treba služiti građanima, ako netko plaća odvoz smeća, onda smeće treba odvoziti, dovoljno ljudi prima plaću da riješe taj problem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije