Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.10.2012. u 12:00

Šef učiteljskog sindikata boji se narušavanja dogovorene koreografije prosvjeda

Zvonimir Laktašić, šef učiteljskog sindikata, uoči prosvjeda na Markovu trgu poručio je onima koji nisu u njegovu ili Ribićevu sindikatu da sudjelovati mogu samo ako ne budu narušavali hijerarhiju, što znači da se za tu prigodu trebaju odreći svojih obilježja i priključiti na kraju kolone. Razlog je ovoj diskriminaciji to što „postoji dogovorena koreografija“ koju bi nepozvani prosvjednici mogli „narušiti“. Nije poznato tko je autor koreografije za sindikalni prosvjed, kao ni jesu li organizatori angažirali i stiliste.

Čačićevo geslo: Sve,
sve, samo ostavka ne

Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade, nekoliko je puta ove godine skromno najavljivao ostavku ako Hrvatska ne ostvari gospodarski rast, a posljednji rok vezao je uz prvi kvartal 2013. Kao i obično, nije ga trebalo shvaćati ozbiljno. U svom pismenom odgovoru na zastupničko pitanje Hrvatskih laburista hoće li dati ostavku ako BDP u prvom kvartalu 2013. bude u padu, Čačić je otvoreno priznao da – neće. O ostavci više ne razmišlja, kako sam piše, jer je izabran voljom građana Hrvatske da „u mandatu od 2011. do 2015. učini sve da se Hrvatska izvuče iz krize“. Točno, izabran je da učini sve za izlazak iz krize pa i da podnese ostavku ako ne ispunjava obećanja.

Zmajlović ukinuo bezmesni
ponedjeljak

Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša, gotovo je neprimjetan u usporedbi s agilnom Mirelom Holy. A nije da ne radi ništa. Novi list javlja da je ukinuo Mirelin “bezmesni ponedjeljak” pa svi u kantini opet mogu jesti meso.

Leko misli da se brodom upravlja preglasavanjem

Josip Leko, novi predsjednik Sabora, naveo je da će u Saboru nastojati očuvati demokratske vrijednosti te poštovanje tuđeg mišljenja. “Svoju ulogu vidim kao zapovjednik broda na linijskoj plovidbi“, pokušao se slikovito izraziti Leko, ali možda i nije odabrao najsretniju usporedbu. Veliko je pitanje gdje bi završio brod čiji bi kapetan, odnosno zapovjednik, demokratski raspravljao s posadom i putnicima. Bolje da se Leko ostavi kormila i drži poslovnika.

Komentara 4

AR
arjavas
12:27 11.10.2012.

Bolje bi bilo da su sindikalci koji prosvjeduju , lovu za kostime i koreografiju potrošili na sirotinju . Ovo nije sindikalni prosvjed nego politički , odjednom Ribić i društvo prosvjeduju za sve ugrožene u zemlji i brinu se o socijalnojoj državi . To je još jedan njihov neuspješan spin . Valjda se nadaju da će ihi podržati i ostali građani . Kak to misle ovi sindikalni demagozi da će ih podržavati u prosvjedu oni koji žive dalejo teže od njih i oni koji ne primaju ni božičnice ni regrese , niti imaju ostale prinadležnostri koje djelatnioci u ovim službama imaju? Pa umirovljenici su nahrlili u "konzumove" dućanbe jer je danas akcija za njih . Ti umirovljenici mogu samo sanajti o božičnici , i ostalom.

AN
Android
13:05 11.10.2012.

A što ima loše u tome što se Sindikati organiziraju kako misle da je najbolje?

FA
Fantom47
06:32 12.10.2012.

Čačića su "izabrali" Amerikanci,Englezi, Bajić i ManolićTo su "viši interesi".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?