Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kürşat Alnıaçık

Zvijezda sapunice 'Bit ćeš moja' u braku je s 15 godina mlađom glumicom

Foto: AY Yapim, privatni album
1/3
03.10.2017.
u 16:35

Glumac koji u seriji tumači Nihanina oca Ondera odrastao je u umjetničkoj obitelji i sretan je što mu je lik Ondera pružio priliku da glumi pozitivca

Glumac s londonskom diplomom, 55-godišnji Turčin Kürşat Alnıaçık, turskoj je publici poznat po ulogama negativaca, a gledateljima dramske serije “Bit ćeš moja” uvukao se pod kožu igrajući lik Ondera Sezina, dobrog i mirnog Nihanina oca, koji je društveni i poslovni ugled stekao zahvaljujući dobrom odnosu sa svojim puncem.

“Gledatelji su mi spominjali da bi me voljeli vidjeti u ulozi dobrog čovjeka. Lik Ondera pružio mi je tu priliku”, govori glumac i dodaje kako su uloge negativaca znatno kompleksnije i u njih ulaže mnogo više truda.

“Krećem od psihologije tog lika i onoga što je proživio i nastojim pronaći prave razloge. Možda zbog toga gledatelji razviju empatiju prema liku čak i ako ga ne vole”, rekao je. Za razliku od mnogih kolega na setu kojima je ovo tek prva ili druga uloga u životu, Kürşat je karijeru započeo vrlo rano glumeći u filmovima poput “Nada” iz 1970. godine, “Možeš”, “Pričaj mi o meni” i drugima. Turska zvijezda odrasla je u umjetničkoj obitelji, što ju je dodatno potaknulo da krene istim putem. Umjetnost je, kaže glumac, u obitelji Alnıaçık teško ne voljeti.

“Kad sam upisao glumačku akademiju, roditelji su mi bili velika podrška. Iako je to u potpunosti bio moj izbor”, kaže svestrani umjetnik koji se, zahvaljujući teti koja je svojevremeno bila balerina, obrazovao i u sferi suvremenoga plesa. Čak četiri godine Turčin rođen u Istanbulu profesionalno se bavio plesom surađujući s obiteljskim prijateljem, koreografom Geyjem Van McMillenom, pod čijim je vodstvom osnovao grupu s profesionalnim plesačima koji su danas poznati i u Turskoj i izvan granica te zemlje.

“Nakon diplome u Turskoj primljen sam na London Academy of Music and Dramatic Art uz stipendiju. Uz obrazovanje u kazalištu, unutar vlastitih mogućnosti nastavio sam obrazovanje na polju suvremenoga plesa u Londonskoj školi suvremenog plesa. Kad sam se vratio u Tursku, moj se plesni rad nastavio zajedno s kazališnim”, objašnjava.

U slobodno vrijeme Kürşat Alnıaçık uživa sa suprugom, također glumicom, petnaest godina mlađom Gerçek Büyük Sağlar. Ona trenutačno glumi u seriji “Seviyor Sevmiyor”, koja je u Turskoj u popularnom terminu naslijedila uspješnicu “Bit ćeš moja”.
“Nama je vrlo zabavno biti pred gledateljima na malim ekranima u isto vrijeme na različitim kanalima”, tvrdi glumac koji je sa suprugom 2014. godine imao prilike surađivati u filmu “Pričaj mi o meni”. Kürşat je sudbonosno “da” prvi put rekao u 52. godini, dok je njegova supruga prethodno bila četiri godine u braku s kolegom Alpom Emreom Köközom.

Glumci su se vjenčali 2013. godine i međusobna su podrška jedno drugome, a kad ne snimaju ili ne rade u kazalištu, ozbiljno planiraju zajedničke projekte, kojima se, tvrdi glumac, jako raduju.
“Kazalište mi trenutačno nije u planu. Dok sam snimao ‘Bit ćeš moja’, to mi je oduzimalo previše vremena da bih se bavio još nečime, a sad supruga i ja razmišljamo o tome da otvorimo glumački studio i poučavamo mlade ljude željne naše karijere. Ozbiljno radimo na tome”, otkriva zvijezda i priznaje kako ne vjeruje da se čuda događaju sama od sebe; ljudi ih, kaže, moraju stvarati sami.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije