Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povratak

Zrinka Cvitešić: Dugo nisam glumila na hrvatskom jeziku, imam tremu

01.12.2014., Zagreb -  Glumica Zrinka Cvitesic.  Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/6
02.12.2014.
u 12:17

U Londonu je upravo završila snimanje serije za BBC i vratila se na daske zagrebačkog HNK

Primivši najprestižniju kazališnu nagradu Olivier, do sada rezerviranu isključivo za Britance, Zrinka Cvitešić potvrdila je svoj glumački status u Londonu i Europi.

Za njom se agenti doslovno otimaju, poslovne ponude pršte... no svaki slobodan trenutak, kao sada, koristi za povratak u Hrvatsku, a ovom prilikom i na daske zagrebačkog HNK, gdje će danas, sutra i 8. prosinca igrati svoju staru predstavu "Građanin plemić".

– Prvo što sam prije dolaska pitala jest što je od mojih predstava ostalo na repertoaru? Kada su mi rekli "Građanin plemić", to je bilo to. To sam jedva dočekala. Naime, u HNK dogovorila sam poseban status, sličan onome koji je imala Ruža Pospiš Baldani nakon svojih svjetskih uspjeha. To znači počasni angažman po kojem i dalje mogu nastaviti svoju europsku i svjetsku karijeru, a s vremena na vrijeme dođem nešto odigrati u svoje kazalište – kazuje sjajno raspoložena glumica, koju smo zatekli nakon probe, te nastavlja:

Foto: Ian West/Press Association/PIXSELL

– Dvije i pol godine nisam glumila na hrvatskom jeziku i imam veliku tremu. Iznenadilo me koliko je jaka. Onakva je kao kad sam počinjala glumiti! Ipak, ne bojim je se jer znam da je kolege na scene uvijek nekako riješe za tebe, ali čudno je. No nisam zaboravila tekst!

Guštanje od tjedan dana

Pod redateljskom palicom Kreše Dolenčića u Molièreovu komadu Zrinka igra bucmastu sluškinju Nicole, a upravo za to ostvarenje kritika ju je hvalila da je pokazala da zna biti i dobra komičarka, o čemu ona kaže:

– Puno je lakše ljude nasmijati nego rasplakati. Ipak, do ove uloge uvijek su mi se dodjeljivale uloge princeza, heroina... likovi za koje moraš biti lijep i nalik uokvirenoj slici. Ova se uloga uvijek davala glumicama koje već u startu imaju u sebi ugrađen taj karakter, dakle ili su punijeg stasa ili neuglednijeg izgleda. Kada mi je Krešo dodijelio ulogu Nicole, pitala sam se što je njemu. Na kraju sam bila sretna jer to je uloga s kojom sam napravila najveći odmak od sebe i prvi put u životu morala izgraditi karakter. U Londonu je, doznajemo, upravo snimila potencijalnu hit seriju za BBC, no o projektu tek kratko veli:

2015. bit će u znaku filma

– Jesam, ali nažalost ugovori su strašno strogi pa ne smijem puno o tome. Prošli smo tjedan završili snimanje, a više će se o svemu moći kazati tek u siječnju. Poslije 500 odigranih predstava na West Endu zasitila se kazališta pa će joj 2015., otkriva, biti u znaku filma. Poslije dvije londonske godine uživa u zagrebačkim ritualima. Čim je sletjela u Zagreb, ne bi li se prije povratka u London podsjetila starih navika, odmah je odjurila do centra.

– S dvije najbolje prijateljice otišla sam na Cvjetni, u Tomićevu i na Zrinjevac. Pojele smo kobasice i popile kuhano vino...

Cijeli razgovor s glumicom, a prije njezina povratka u London, donosimo u petak u Ekranu.

>>'Zrinka Cvitešić međunarodna je zvijezda koju morate upoznati'

>>Zrinka Cvitešić: Živim svoj londonski san

Komentara 19

MM
Mario Marijan Basic
13:14 02.12.2014.

U HR se je teže probiti, ovdje svi glume :)

DU
Deleted user
13:05 02.12.2014.

Kaj? Toliko je angažirana u inozemstvu da više ni ne glumi na hrvatskom jeziku? Što bi se reklo onako pučki: mo'š mislit'. A kaj joj zdaj dela bivši "dečko" Rupčić Hrvojček? Zar je i on već gotovo zaboravio lupati po bubnjevima na hrvatskom?

SP
Selektivna_pravda
13:33 02.12.2014.

Jes of skroz Zrinka i andrstend ju vi spik ingliš lajk materinji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije