Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u svom stilu

Zoran Šprajc opleo po Thompsonu nakon napada na Danku Derifaj, nazvao ga 'pastirskim pjevačem'

Foto: RTL
1/9
25.08.2021.
u 10:04

– Na Facebooku uredništva Marka Perkovića Thompsona i drugim raznim portalima obožavatelji ljubav prema ovom pastirskom pjevaču i njegovim nekretninama i dalje iskazuju kako drukčije nego mržnjom prema kolegici Danki Derifaj. Svašta se tu može pročitati, od najprimitivnijeg prostačenja do prijetnji smrću i lomljenja kostiju – istaknuo je Šprajc.

Voditelj i urednik RTL Direkta Zoran Šprajc vratio se sa zasluženog godišnjeg odmora na kojem je proveo tri tjedna, a dan nakon povratka u emisiji se dotakao i teme koja u posljednje vrijeme podiže sve više prašine. Riječ je o sukobu Marka Perkovića Thompsona sa susjedima na splitskom Žnjanu, ali i novinarkom Dankom Derifaj nakon što je u RTL-ovu istraživačkom magazinu Potraga emitiran prilog o slučaju Thompsona koji si je, kako tvrde susjedi, prisvojio krov susjedne zgrade te na njemu uredio terasu. 

Thompson je Derifaj optužio za neovlašten upad na njegov posjed za potrebe snimanja reportaže, a potom je putem društvenih mreža iznio niz uvreda i prijetnji na njezin račun. Derifaj je zbog prijetnji naposljetku pokrenula i kazneni postupak, a na cijelu situaciju osvrnuo se i Zoran Šprajc koji je stao u obranu kolegice Danke Derifaj nazvavši Thompsona pastirskim pjevačem

Foto: RTL/Screenshot

– Na Facebooku uredništva Marka Perkovića Thompsona i drugim raznim portalima obožavatelji ljubav prema ovom pastirskom pjevaču i njegovim nekretninama i dalje iskazuju kako drukčije nego mržnjom prema kolegici Danki Derifaj. Svašta se tu može pročitati, od najprimitivnijeg prostačenja do prijetnji smrću i lomljenja kostiju. Takvo pisano nasilje na društvenim mrežama gotovo već postaje normalno. Iskazuju ga jednako zagriženi antivakseri kao i jednako zagriženi ustašofili. Pri tome pozive na nasilje i mržnju ispisuju ljudi s imenom i prezimenom i nikome ništa – rekao je Šprajc.

Nakon toga uslijedio je prilog novinarke Kristine Čirjak u kojem je na samom početku navodila uvrede s kojima se Danka Derifaj susrela proteklih dana. "Nogu slomila dabogda", "slomila vrat gadura, pa što ako sam poželio da ta i takve kuje crknu", "Danki treba polomiti kosti, umišljena glupača", "repetiraj i čekaj, treba to pobacati s terase", samo su neki od gnjusnih komentara, svi pod imenom i prezimenom, upućeni na adresu RTL-ove reporterke.

Foto: Boris Ščitar ilustracija

VIDEO Pogledajte Večernjakovu desetku sa Zdenkom Kovačiček 

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije