Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
američki glamur

Zlatni globus 2012: Pobjednici su Meryl Streep, George Clooney...

zlatni globus (1)
Foto: reuters
1/10
16.01.2012.
u 09:11

Najbolji je redatelj Martin Scorsese, a najbolji filmovi ''Nasljednici'' i mjuzikl ''The Artist''. Michelle Williams najbolja je glumica u mjuziklu, a Jodie Foster u komediji.

Svečana 69. dodjela prestižnih američkih filmskih nagrada Zlatni globus održana je sinoć u Los Angelesu. Velikog uzbuđenja nije bilo, a čak je i Ricky Gervais za razliku od prošle godine morao primiriti "svoj otrovni" jezik.

Najboljom glumicom u drami očekivano je proglašena Meryl Streep za svoju ulogu u filmu ''The Iron Lady''. George Cooney pobijedio je u istoj kategoriji za ulogu u filmu Alexandera Paynea ''Nasljednici'' koji je proglašen najboljom dramom.

Najbolji je mjuzikl nijemi crno-bijeli "The Artist", a najbolja glumica u mjuziklu Michelle Williams za ulogu u ''My Week with Marilyn''. Najbolji je glumac u mjuziklu Jean Dujardin.

Jodie Foster okitila se Zlatnim globusom za najbolju glumicu u komediji, a Woody Allen za najbolji scenarij za film ''Ponoć u Parizu''. Najbolji je redatelj Martin Scorsese s filmom ''Hugo'', a ni Steven Spielberg nije ostao kratkih rukava. Dobio je Zlatni globus za najbolji animirani film ''Avanture Tintina''.

Zlatne globuse za najbolja televizijska ostvarenja dobili su Kelsey Grammer i Claire Danes za najbolje glavne glumce u dramskim serijama. Grammer je i te kako imao razloga za slavlje jer je pobijedio  velikane poput Stevea Buscemija, Bryana Cranstona i Jeremyja Ironsa. 

Nagradu za najbolju komediju sasvim očekivano pokupila je serija "Modern Family", najbolja je glumica u humorističnoj seriji  zvijezda  "Enlighteneda" Laura Dern, a najbolji glumac Matt LeBlanc, legendarni Joey iz "Prijatelja" koji u seriji "Episodes" glumi samoga sebe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije