Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILMSKI MARATON

Žikin vikend na Klasik TV-u: Pogledajte svih 10 filmova iz serijala Lude godine

Klasik TV
Foto: Klasik TV
1/4
26.06.2020.
u 08:00

Kultni filmovi poznatiji kao Žikina dinastija ovoga se vikenda prikazuju svake večeri na Klasik TV-u

Po izdašnu dozu humora idemo ovaj vikend na Klasik TV! Omiljeni regionalni filmski kanal prikazuje svih deset naslova urnebesnog kultnog serijala Lude godine, poznatijeg kao Žikina dinastija. Kritičari ove filmove nikad nisu posebno voljeli, ali su zato publici uvijek bili dragi. Filmski serijal u režiji hitmejkera Zorana Čalića bio je iznimno popularan 80-ih, a glumili su legendarni Dragomir Bojanić Gidra, Marko Todorović i Nikola Kojo. Klasikov vikend-maraton počinje u petak, 26. lipnja u 20 sati, a posljednji film na programu je u nedjelju, 28. lipnja u 23.55.

PETAK

Lude godine (20.00), Došlo doba da se ljubav proba (21.20), Ljubi, ljubi, al’ glavu ne gubi (22.50), Kakav deda, takav unuk (00.20)

Žikin vikend na Klasik TV-u počinje u petak u 20 sati i traje sve do nedjelje
Foto: Klasik TV

Prvi, naslovni dio Lude godine nešto je ozbiljnijeg tona od ostalih filmova i bavi se društvenom slikom tadašnje države. Mladić iz ruralne i djevojka iz urbane obitelji zaljubljuju se i dolaze u sukob s patrijarhalnim shvaćanjem svijeta. Došlo doba da se ljubav proba donosi priču o sukobu generacija, odnosno sukobu obitelji mladog para. Dok jedna strana navija za svadbu, druga zagovara – prekid. Nastavljajući svoju ljubav, Marija i Boba provode ljeto na radnoj akciji u Ljubi, ljubi, al’ glavu ne gubi. Oni koji gube glavu njihovi su roditelji koje hvataju “lude godine” i “seksualna revolucija”, pa Bobin tata Žika ulazi u flert s Marijinom majkom. U Kakav deda, takav unuk Marija i Boba su roditelji, a sina im čuvaju očevi. I dok Žika dijete želi oblikovati po svojoj mjeri, Marijin mu otac želi pružiti klasično obrazovanje.

SUBOTA

Idi mi, dođi mi (21.05), Što se zgodi kad se ljubav rodi (22.30), Žikina dinastija (00.15)

Film Žikina dinastija na rasporedu je u subotu poslije ponoći
Foto: Klasik TV

U Idi mi, dođi mi Mariju i Bobu zahvaća potrošačka groznica, zbog koje dolazi do krize u braku, a deda Žika i deda Milan uporno se miješaju u njihove živote. Što se zgodi kad se ljubav rodi priča o ljubavi unuka Miše i mlade Ruskinje. I dok njezini roditelji vezu ne dozvoljavaju, Žika i Milan puni su podrške. Najpopularniji nastavak serijala, Žikina dinastija prikazuje Mišu kao tinejdžera koji se ipak u životu priklonio sviranju violine. Zabrinuti za njegov ljubavni život, Žika i Milan planiraju ga bolje upoznati s privlačnom kućnom pomoćnicom.

NEDJELJA

Druga Žikina dinastija (21.05), Sulude godine (22.35), Žikina ženidba (23.55)

Posljednja tri filma pogledajte u nedjelju od 21:05
Foto: Klasik TV

Deda Žika i deda Milan u Drugoj Žikinoj dinastiji saznaju da je njihov unuk potpuno poludio za djevojkama i seksom. Kako je Žika u svojoj dinastiji već imao takvog manijaka, pradjeda ludog Milojka, pomoć zatraže od doktora Nedeljkovića. Sulude godine događaju se u bolnici, gdje se Žika i Milan nakon prometne nesreće moraju praviti ludi kako bi se izvukli. U Žikinoj ženidbi, posljednjem dijelu čuvene sage o doživljajima dvojice prijatelja, Milan odluči pomoći Žiki i oženiti ga. Kako bi pronašli pravu stave oglas u sve domaće, ali i strane novine. Od Slovenije pa sve do Brazila ponude na VHS kazetama neprestano stižu, a kako Žika ne bi pogriješio u izboru, Milan nesebično pomaže u eliminiranju bračnih ponuda.

Klasik TV gledajte na MAXtv-u, EVOtv-u, A1 televiziji, Iskon.TV-u, OptiTV-u, BTnet-u, Terrakom Sat.tv-u i Magic Net televiziji, a TV raspored potražite na www.klasiktv.com.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije