Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moda na braču

Ženstvena M. Felja zavela je čak i poznate na Fashion.hr-u u Bolu

fashion.hr (1)
Foto: Borna Filić/Pixsell
1/8
15.06.2012.
u 20:00

Mi smo oduševljeni ugođajem koji modi donosi plaža Zlatnog rata, njezini mirisi i vjetar u koji se uklopila scenografija arhitekta Željka Hudoletnjaka oblikovana poput golemih sunčanih naočala čija su “stakla” postala videoekrani.

Nema slađe stvari nego slušati što se komu nakon modne revije najviše svidjelo pa nije bilo teško zapamtiti da se prve večeri u modnom programu Perwoll Fashion.hr Cruise Collection u Bolu na Braču našoj manekenki Kristini Bradač najviše svidjela kolekcija Martine Felje.

Pista – naočale

Mi smo oduševljeni posebnim ugođajem koji modi donosi plaža Zlatnog rata, njezini mirisi i vjetar u koji se uklopila scenografija arhitekta Željka Hudoletnjaka oblikovana poput golemih sunčanih naočala čija su “stakla” postala golemi videoekrani. Prvi modni izlaz bio je pun pogodak: mladi student TTF-a Matija Čop pokazao je kolekciju u kojoj je razradio ideju haljine-grada s kakvom je osvojio titulu nacionalnog pobjednika na natjecanju Mladi, kreativni, Chevrolet! Modele je definirao ili oblikovao poput geočipke koja preslikava mrežu zagrebačkih ulica. Vrlo urbanu kolekciju stvorio je “manipulacijom” te mreže u raznim rasterima. Odličan rad!

Gost iz Ljubljane Zoran Garevski, uskoro profesor dizajna na ljubljanskom fakultetu, intelektualizira svoje dizajnerske poticaje koji dolaze “od riječi nikad izgovorenih.”

– Moje inspiracije nikad nisu bile vizualne, nego to postaju – rekao je o kolekciji, u kojoj, među ostalim, elaborirao monokromno dezeniranje uz pomoć izmjene sjajnih i mat površina ili gustih i prozirnih ploha tkanine. Sve što se tiče ljeta u svoju je kolekciju pokazanu i na Beogradskom tjednu mode nastojala ugraditi Ljuba Sikimić.

Kičasti nakit

Slapovi jarko obojenih tkanina poentirani su čvorovima i predimenzioniranim nakitom. Ali ljeti sve mijenja predznak, pa i kič.

Ljeto je Martinu Felju odvelo u modnu ženstvenost iskazanu pliseima na haljinama boja koje gospodare ljetom, osobito tirkiznom, kakvo je i more na Zlatnom ratu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije