Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sasvim otvoreno

Željku Joksimoviću kći Minja je najdraži glazbeni savjetnik

joksimovic
Pixsell
24.06.2012.
u 09:00

Srpski pjevač otkriva čime ga je osvojila druga supruga, kako rješavaju ljubomoru u braku te zašto mu je gledanje Eura najveći odmor. Pogrešan dojam koji se o njemu stvorio u javnosti ide mu na ruku jer tako štiti svoju privatnost

Za prošlogodišnji koncert održan pred varaždinskom publikom Željko Joksimović kaže da mu je bio jedan od najboljih koncerata u životu i zbog odličnog klika s Varaždincima jučer se vratio u njihovu Arenu, i to s nekoliko iznenađenja.

– Tijekom prošle godine dosta se toga događalo, pogotovo kad je riječ o Eurosongu, pa je sigurno da će ovaj put biti i nekoliko iznenađenja za Varaždince – kaže pjevač kojemu je pjesma “Nije ljubav stvar” osigurala treće mjesto na ovogodišnjem Eurosongu, a Željko ne skriva kako se zbilja nadao dobrom plasmanu.

– Kako vrijeme prolazi, jedini komentar je da sam zadovoljan i plasmanom, a posebno načinom na koji sam s Ad hok orkestrom nastupao u Bakuu i predstavljao zemlju – zaključuje. Odlučan je u namjeri da više ne sudjeluje na tom glazbenom natjecanju, a to objašnjava ovim riječima:

– Mislim da je to logična odluka. Mislim da je ovo dovoljno od mene kao izvođača kad je riječ o Euroviziji. Željko otprije sedam godina nije isti kao danas, a vjerujem i da će biti puno drukčiji za nekoliko godina.

Glazbena odskočna daska za Joksimovića bio je upravo Eurosong 2004., kad je na nagovor svoje majke pristao sudjelovati i nije požalio. Sluša li mamu i kad mu dijeli savjete o ljubavi?

– Savjete kad je riječ o privatnom životu ne prihvaćam ni od koga, puštam da me savjetuje moje srce. Ni u poslu nisam drukčiji, ali tu, naravno, više radi razum, manje duša – kaže Joksimović kojega je srce prije četiri godine dovelo do ljubavi njegova života, voditeljice Jovane Janković s kojom se u siječnju ove godine vjenčao na Maldivima. Za svoju suprugu kaže da je žena za sva vremena a osvojila ga je svime što ona jest, a toga je, veli Željko, mnogo. Unatoč tome što se oženio, njegove obožavateljice i dalje ga opsjedaju, vuku za rukav zbog zajedničke fotografije ili autograma. Izaziva li to kod njegove 30-godišnje supruge ljubomoru?

– Ljubomora je stvar koja se mora nadići u jednom odnosu, iako je, naravno, u maloj mjeri potrebna za svaku ljubav. Mislim da se nas dvoje u toj priči dobro razumijemo – priznaje svestrani glazbenik čija je strast prema sviranju i pjevanju bila vidljiva dok je bio jako mali. S pet godina naučio je svirati melodiku, a nakon toga tu je vještinu svladao na još nekoliko instrumenata.

– Nakon melodike naučio sam svirati harmoniku, potom klavir i tako redom. U instrumentalnoj, ljetnoj verziji pjesme “Nije ljubav stvar” svirao sam čak 14 instrumenata – pohvalio se. S obzirom na Željkovu glazbenu nadarenost, bilo bi pravo čudo da njegova kći Minja, iz braka sa psihologinjom Vesnom Avramović, nije naslijedila talent za glazbu.

– Minja je naslijedila moj talent i školuje ga, na što sam posebno ponosan. Mislim da će biti veoma dobra u glazbi, a vjerujte mi da me je proteklih mjeseci savjetovala kao već ozbiljna i dovoljno obrazovana glazbenica – ponosno će Joksimović. Sretan je što sa 16-godišnjom kćeri ima otvoren odnos i što mu se može povjeriti u bilo kojem trenutku. Druženje s njom i suprugom najbolja mu je opuštajuća terapija.

– Volim vrijeme provoditi s obitelji, po mogućnosti u prirodi, ali volim otići i u teretanu – kaže Željko. Posljednjih tjedana napeto prati i utakmice na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u nogometu iako se njegova Srbija nije uspjela plasirati na natjecanje.

– Gledanje Eura došlo mi je kao odmor jer sam mogao neopterećeno gledati dobar i kvalitetan nogomet i navijat ću za onoga tko je bio najbolji – diplomatski odgovara.

Budući da je napravio nekoliko verzija pjesme “Nije ljubav stvar”, nije imao vremena za rad na novom albumu.

– Kad stvaram, zaista mi je potrebno moje vrijeme, a najbolje se koncentriram u prostorijama svog studija gdje imam potreban mir, a opet, moji su mi suradnici blizu – kaže i dodaje da jedva čeka godišnji odmor koji bi rado proveo i na našoj obali.

Ključne riječi

Komentara 3

MA
maraton
09:33 24.06.2012.

Hrvatski tisak previše pozornosti daje srpskin pivaćima ili općenito Srbima.Šta je nas briga šta je njemu dobro?

ED
eddinger1
10:34 24.06.2012.

Ne mogu se ljudi u Srbiji obraniti od navale Hrvatskih novinarčića.

CR
crnigaleb1
10:40 24.06.2012.

24.06.2012. u 09:33h maraton je napisao/la: Hrvatski tisak previše pozornosti daje srpskin pivaćima ili općenito Srbima.Šta je nas briga šta je njemu dobro? ................................................................ marton apsolutno si u pravu ! ovaj Joksimović je bio na inaguraciji srbijanskog predsjednika to jestest četničkog vojvode Nikolića, a po hrvatskoj se predstavlja za nešto drugo. Hrvatski tisak je jad i bijeda, dok po srbiji veličaju četnike hrvatski tisak veliča partizane i četnike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije