Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Zdravko Škender: Ogorčen sam! To je kao da mi je netko ukrao noge!

Pjevač je kolica ostavio na parkiralištu ispred svoje zgrade i odvezao prijatelja autom na Autobusni kolodvor. Kad se vratio, kolica više nije bilo.
06. rujna 2010. u 12:46 33 komentara 3019 prikaza
Zdravko Škender (1)
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

– Kakva je svijest tih ljudi? U kakvoj zemlji mi to živimo? Ogorčen sam!  – pitao se pjevač Zdravko Škender razjaren neoprostivom drskošću lopova koji su mu u nedjelju ispred zgrade u kojoj živi u Ulici grada Chicaga u Zagrebu ukrali invalidska kolica.

– Ostavio sam ih na pola sata oko 19.30 sati na mjestu za invalide na kojem se uvijek parkiram i automobilom odvezao prijatelja na Autobusni kolodvor, a po povratku hladan tuš. Kolica nigdje. O, kakva neoprostiva zloća! Pa bez njih sam nepokretan, to je kao da mi je netko ukrao noge – zavapio je ljutiti Škender.

Njegov je bijes shvatljiv, posebice uzme li se u obzir da mu se to dogodilo već četiri puta u posljednje dvije godine i to na istom mjestu. Kolica čija je cijena oko 20.000 kuna Zdravko financira sam jer od socijalnog ima pravo na jedna kolica u šest godina. Pa kada se izračuna da je već četiri puta ostao bez njih, lako se dođe do iznosa ekvivalentnog cijeni dobrog automobila. No i kada se ne gleda financijska vrijednost, ostaje u zraku moralni upitnik iznad lopova, a Zdravku samo sumnja.

– Možda postoji neki monstrum u susjedstvu koji to planski radi. Jer već sam se susreo s bacanjem jaja na svoje parkirališno mjesto ili pozivima pauka ako sam stao na mjesto koje nije predviđeno za invalide. Policija redovito popiše podatke i ne uhvati lopova jer njima je ovo možda sitna krađa, ali za mene velika stvar od životne važnosti – zaključuje Škender u nadi da je netko iz okolnih zgrada možda i vidio zlikovca pa će se javiti sa za policiju korisnom informacijom. Dok se slučaj ne riješi, pjevač se koristi kolicima posuđenim od prijatelja i radi na novom albumu koji izlazi na jesen.

Božićna zabava
SAVRŠEN BOŽIĆNI PARTY ZAČINJEN KREATIVNIM JELIMA
Božićna zabava za pamćenje ili noćna mora? Organizacija božićnog partija ne mora predstavljati dodatni stres
  • pumbica:

    Neka pita Molnara gdje su mu kolica.Oni iz nočne more.Oni romi sve kradu do čega dođu....

  • crocro:

    Taj koji je odvezao invalidska kolica, u slučaju da ga pronađu, pravdati će se da je uredno pronašao napuštena kolica i da ih je pospremio za slučaj da ioh netko traži. A u međuvremenu se neće niti truditi čuti da ... prikaži još! su nekom ukradena ili da ih netko potražuje, ili će sve to dobro čuti a praviti će se Englez da ne čuje dobro. A kada se prašina slegne pokušati će unovčiti ukradeni predmet. Samo se nadam da netko ipak ima kakvih saznanja, pa da se takva lopuža čim prije pronađe i da se objavi njegovo ime. Inače za svaku krađu koja podliježe kaznenoj odgovornosti i djelo se dokaže, presuda postane pravomoćna, odmah treba objaviti puna imena i šptrezimaena s adresom stanovanja za kriminalca. Da ga se narod i susjedi znaju čuvati i sve skrivati pred njim, te ga izbjegavati. A ne tajiti imena i pisati inicijale, npr. N.N. iz Zagreba star 40 godina. Ukrasti kolica invalidu, zaslužuje posebnu kvalifikaciju i strožu kaznu. To treba policiji dati veći motiv da pronađe počinitelja i njegovo ime servira javnosti i njegovu sliku pokraj ukradenih invalidskih kolica.

  • mica1111:

    ...ako netko ostavi neku stvar ne znači da je ti možeš uzeti,jer kao prvo znaš da nije tvoja... ...ako se radi o invalidskim kolicima,onda to znaš još i prije...nema opravdanja za ovakav čin...