Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umro Kemal Monteno

Rade Šerbedžija od suza nije mogao izreći ni riječi o Kemalovoj smrti

Kemal Monteno
Foto: PR FOTO
1/9
21.01.2015.
u 13:24

Odlazak glazbene legende šokirao je glazbenu scenu... Maja Šuput, Severina, Ivica Propadalo, Toni Cetinski, Nina Badrić, Željko Bebek i mnogi drugi s tugom u srcu opraštaju se od svog kolege koji je mnoge svojim pjesmama dirao duboko u srca...

Vijest o smrti Kemala Montena (66) šokirala je glazbenu scenu u regiji, a Kemalovi prijatelji i kolege opraštaju se s glazbenom legendom putem društvenih mreža...

Maja Šuput, Severina, Ivica Propadalo, Toni Cetinski, Nina Badrić, Željko Bebek i mnogi drugi s tugom u srcu opraštaju se od svog kolege koji je mnoge svojim pjesmama dirao duboko u srca...

Pozvan da komentira smrt prijatelja, Rade Šerbedžija za Dnevni avaz nije mogao prozboriti ni riječi. Plakao je iz sveg glasa te samo rekao kako nije u stanju ništa reći.

S knedlom u grlu, potresen Ivica Propadalo iz Teške industrije, koji je s Kemalom Montenom surađivao 50 godina, rekao je za Večernji list:

– Jako mi je teško..U šoku sam i jako potresen da bih Vam mogao nešto reći... Kemal je bio jako optimistična osoba, jedinstvena...Bio je veliki zaljubljenik u glazbu. Već gotovo 50 godina ga znam, teško mi je u ovim trenucima reći što je taj čovjek meni predstavljao. Imali smo zajednički koncert u Rovinju krajem rujna i nevjerojatno je da tog čovjeka danas više nema. Čuo sam se prošli tjedan s njime, bio je optimističan, jučer sam ga zvao, ali nije se javio..

Potresena je i Severina koja se vrlo emotivno oprostila od kolege na Facebooku...

"Kad sam bila mala, mazila sam televiziju kad bih ugledala Kemala Montena i govorila mami: "Ovo je jako dobar čovjek..." Napisao je pjesmu s kojom sam se vraćala u život nakon teških situacija... Imala sam sreću da s njim nekoliko puta zapjevam, a puno puta da s njim sjednem i umirem od smijeha. Otišao je moj dobar čovjek tamo gdje raste zelenija trava i gdje je nebo plavlje. Pretužna sam, puklo mi je srce. Počivao u pjesmi."

A photo posted by majasuput (@majasuput) on

Za Klix.ba progovorio je i Dino Merlin:

"Potpuno sam zatečen tom viješću. Iako je bio bolestan, uvijek se nekako vraćao i mislili smo da će takav čovjek preboljeti sve te probleme koje je imao. Kemo je bio jedan od heroja moje mladosti, veliki kantautor... Cijela glazbena scena i pop kultura je izgubila jednog velikog Kemu", kazao je Dino Dervišhalidović.

Ova tužna vijest Merlina je zatekla na putu.

"Posljednji put smo radili koncert u Zetri za njegov oporavak. Mislili smo da je to prebolio, ali život je strog", dodaje Merlin.

I Miroslav Škoro potresen je viješću o smrti kolege...

"Prije svega mi je bio veliki prijatelj, a potom kolega. Nedostajat će mi.. Ma svima će nedostajati. Bio je genijalac, veliki autor, pjevač, talent i veliki čovjek. Možda najbolji za sve oko njega, a najgori za sebe."

Oprostio se i Željko Bebek....

Foto: Facebook/ Naš potok

Toni Cetinski uputio je posljednji pozdrav ovim riječima...

"Nažalost, otišao je još jedan veliki umjetnik i prijatelj u tišini. Živio je skromno i s puno ljubavi i razumijevanja prema svima oko sebe. Dragi Kemo, počivao u miru. Iskrena sućut obitelji. Hvala ti na svemu prijatelju."

>>Prisjetite se najvećih hitova Kemala Montena

>>Preminuo Kemal Monteno!

Komentara 43

RO
rosa
16:40 21.01.2015.

Između toliko hrvatskih glazbenika baš je Severina nađena da se izdvoji za naslov ove tužne vijesti. Montena je bio i ostao glazbenik, a Severini je ovo zanat.

Avatar pavle27
pavle27
16:54 21.01.2015.

počivao u miru. a ti severina razguli

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
19:45 21.01.2015.

Sevka.... svojim javljanjem prljaš uspomenu na ovog velikana i umjetnika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije