Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOM TRAČEVIMA

Zbogom, Red Carpet: Nakon deset i pol godina gasi se TV tabloid

carpet
Marko Lukunić/Pixsell
07.12.2012.
u 19:00

Prezirali ih ili obožavali, složit ćete se, i nakon kraja ove godine, kad s ekrana odlazi i Red Carpet, teško će ga štogod slično zamijeniti. Zašto je Nova TV odlučila prekinuti najstariju emisiju u svojim redovima?

Deset i pol godina za emisiju koja prati estradu, narodnjačku kulturu, supkulturu, razvija trash ličnosti, a povremeno koketira i s politikom dovoljno je da prođe nezamijećeno ako je loša. No Red Carpet je u nekom trenutku postojanja svatko pogledao. Ekipa nedjeljne emisije obilazila je crvene tepihe po svijetu, razgovarali su sa zavidnom listom hollywoodske kreme, ali upamćeni su i po pomaknutom stilu, komentarima voditelja koji nisu bili ukusni. Služili su razvedenim djevama kao ispovjedaonica te kao stup srama za neke druge ekscesne javne ili polujavne persone.

Bez njih nikad ne bismo znali za Simonu Gotovac i druge starlete i zgubidane, što ne znači da na tome zahvaljujemo. Tijekom deset godina urednik emisije Daniel Delale ostao je dosljedan jednom – uredničkoj provokaciji. Prezirali ih ili obožavali, složit ćete se, i nakon kraja ove godine, kad s ekrana odlazi i Red Carpet, teško će ga štogod slično zamijeniti. Zašto je Nova TV odlučila prekinuti najstariju emisiju u svojim redovima? “Novo vrijeme traži neke nove formate”, kažu u priopćenju, a neslužbenih priča ima mnogo. Većina ih se vrti oko pada gledanosti i oko problema s voditeljicama kojih se izmijenilo desetak, a samo posljednjih mjeseci tri.

Prije godinu dana, govore nam izvori s Nove TV, šefovi su maknuli Anu Stunić iz emisije zbog rezultata istraživanja želja publike. Iz istoga je razloga Nikolina Pišek mjesto u “In Magazinu” prepustila Stunić, a ona je otišla u “Red Carpet”.

U tom formatu Pišek nije zadovoljila gledatelje, zbog čega je ubrzo prebačena u novinarku, a reporterka Ivana Nanut prije dva mjeseca dojahala je do prve dame emisije. I tu priča staje. Zastor se spušta, a s njim, nadamo se zauvijek, sav priljev ambicioznih ljudi bez karijere da pred kamerama glume da su bitni, slavni i iznad svega zanimljivi.

Komentara 1

VE
Vexans
21:13 07.12.2012.

Gdje će se moći nabaviti upad u "Club 300" ? (eura !)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije