Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gigant pod optužbama

Zbog ukradenih fotografija golih zvijezda, Googleu prijete tužbom od 100 milijuna dolara

zvezde
Foto: Hubert Boesl/DPA/Pixsell
1/18
03.10.2014.
u 10:36

Poznati odvjetnik zvijezda Marty Singer poslao je zahtjev Googleu za isplatom odštete jer smatra kako su odgovorni za širenje ukradenih fotografija nagih zvijezda

Desetak zasad neimenovanih zvijezda, čije su ukradene nage fotografije objavljene u tri navrata posljednjih tjedana, Googleu prijete tužbom od 100 milijuna dolara jer ih nije izbrisao.

Poznati odvjetnik zvijezda Marty Singer poslao je zahtjev Googleu za isplatom odštete jer su "svjesno zadržali, omogućili i nastavili djelo nezakonitog ponašanja" lopova s foruma 4chan.

U pismu Singer optužuje Google da se nije ponio dovoljno brzo i odgovorno kako bi uklonili fotografije.

– Google zna da su fotografije ukradene te da su privatne i povjerljive fotografije nelegalno nabili te objavili predatori koji su povrijedili pravo žrtava na privatnost, no Google nije poduzeo ništa ili vrlo malo kako bi prekinuo ove nečuvene povrede zakona – stoji u zahtjevu.

Singer tvrdi kako je već pisao Googleu da ukloni sporne snimke, no oni se i dalje pojavljuju na stranicama u vlasništvu Googlea, kao što su Youtube i BlogSpot.

Google se brani kazavši kako su već uklonili desetke tisuća fotografija čim su objavljivane.

– Internet se koristi za mnoge dobre stvari. Krađa privatnih fotografija nije jedna od njih – rekao je glasnogovornik Googlea.

Među više od 100 zvijezda kojima su ukradene fotografije našle su se glumice Jennifer Lawrence, Kaley Cuoco, Vanessa HudgensRihanna, Kim Kardashian, modeli Kate Upton i Emily Ratajkowski i mnoge druge.

>>Procurile gole fotografije Jennifer Lawrence!

>>Kim Kardashian šokirala: Potpuno gola pohvalila se obožavateljima

>>Hakeri opet napali: 'Iscurile' gole fotke Kim Kardashian i Avril Lavigne

Komentara 3

T1
t111
12:10 03.10.2014.

ovo mi se cini app metoda (ako prodje, prodje)

DA
dario2612
13:12 03.10.2014.

a što da im google kaže da će ih skroz maknut sa tražilice, kad se upiše njihovo ime da će biti 0 rezultata, jel bi i dalje tužile

LE
LeonardS
12:46 03.10.2014.

Ovo su gluposti . pa zašto ih onda ne tuže i kad su do grla zakopčane, ili si javna osoba ili ne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije