Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi članovi žirija

Zbog kuhanja u Rovinju Tomislav Gretić odlazi iz Masterchefa

Tomislav Gretic
Boris Pčitar/Pixsell
30.11.2011.
u 12:00

Mate razumije Tomislava koji ne želi riskirati stalni posao zbog tromjesečnog projekta. Radovan smatra da je teško naći toliko stručnu osobu poput njega. I Jasni je žao što Tom odlazi, no podržava ga u odluci

– Odlazim iz showa “Masterchef” jer snimanje emisije ne završava krajem ožujka, već je krajem svibnja, a ja moram biti u Rovinju u hotelu Monte Mulini, gdje inače radim, i slagati menije za ljetnu sezonu. Ako moram birati, umjesto da radim na televiziji, radije bih kuhao – rekao nam je Tomislav Gretić.

Član žirija prve sezone showa već je u lipnju najavio da neće sudjelovati u drugoj sezoni jer se ne slaže s odlukom da se u showu koristi zamrznuta i konzervirana hrana.

Mogući nasljednici

– To nije glavni razlog, ali bio ja u showu ili ne, to će se morati promijeniti jer se jela moraju kuhati od svježih namirnica – kaže kuhar. Njegov odlazak potresao je člana žirija Radovana Marčića koji ga smatra jedinim autoritetom i vrhunskim profesionalcem.

– Jako mi je žao što Tom više neće biti sa mnom i Matom Jankovićem. Nisam još potpisao ugovor tako da bih i ja mogao otići iz showa, posebno ako dovedu nekog nestručnog. Gretić je teško zamjenjiv, on poznaje raznoliku kuhinju i priprema sve vrste namirnica – kaže Marčić.

Gretićevi nasljednici navodno bi mogli biti vlasnica restorana Lidija Kralj ili kuhar David Skoko koji su gostovali u showu kao “izazivači” natjecatelja. Kako će se u novoj sezoni uvesti jela stranih kuhinja, navodno bi na Gretićevo mjesto mogao doći jedan kuhar iz inozemstva. I uloga voditeljice Jasne Nanut navodno je upitna. U stranim “Masterchefovima” neki showovi nemaju voditelje.

– Koliko znam, ostajem dio tima – rekla nam je Nanut. S Nove TV samo su rekli da će doći do promjene sadržaja emisije.

Kuhao za Stonese

Tomislav Gretić jedan je od najznačajnijih predstavnika “nouvelle cousine” u Hrvatskoj. Vodio je domaće restorane te one u Europi i svijetu. U hotelu Dolder Grand u Zürichu Tom je kuhao za Rolling Stonese, Stinga, U2, Depeche Mode, Billa Clintona, a jednom tjedno u restoran je dolazila i Tina Turner.

Ključne riječi

Komentara 1

TM
trade_mark
11:44 03.12.2011.

čovjek drži do svojeg posla. i bolje je tako, jer je na telki usiljen i neprirodan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije