Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Recto Verso

Zaz na novom albumu pjeva o mladosti, Siriji i Alzheimeru

Zaz
zaz
16.05.2013.
u 13:32

Francuska pjevačica i ovim albumom poručuje kako treba život živjeti punim plućima, prihvaćati izazove i uživati u svakom trenutku

Nakon što nas je osvojila hitom \"Je Veux\", a potom i singlovima \"Les passants\" i \"Eblouie per la nuit\", baš kao i fantastičnim nastupom u rasprodanom Domu sportova, francuska glazbenica Isabelle Geffroy Zaz vratila nam se s dugoočekivanim novim albumom “Recto Verso”. Album je najavljen proljetnim singlom \"On Ira“. Zaz nas poziva na glazbeno putovanje nalik Gauguinovom slikanju i u skladu s njezinom životnom filozofijom, koloristično, spontano i nepredvidljivo.

Ova miljenica publike započela je svoju karijeru 2001. godine u blues sastavu „Fifty Fingers“. U međuvremenu je promijenila nekoliko bendova miješajući stilove poput jazza, bluesa i soula. U svibnju 2010. započela je samostalnu karijeru albumom \"Zaz\" koji uključuje autorske pjesme \"Les passants“, “J’aime à nouveau”, “Ni Oui Ni Non”. Album je producirala Kerredine Soltani, a pop pjevačica Raphaël Haroche napisala joj je pjesme “Éblouie par la nuit”, “Port Coton” i “La Fée”. Zaz je dio turneje zabilježila i live izdanjem \"Sans Tsu Tsou\".

Do sada je prodala gotovo dva milijuna albuma diljem svijeta i jedna je od najprodavanijih francuskih izvođača u 2011. i 2012. godini!

Na novom se albumu Zaz dotakla raznolikih tema: u pjesmi “T’attends quoi” pjeva o Afganistanu i izmučenim ljudima u Iraku, Siriji. U pjesmi “Toujours” priziva djetinstvo, dok “Si je perds” govori o sjećanjima potisnutima Alzheimerom.

Uglavnom, Zaz nam ponovno poručuje kako treba život živjeti punim plućima, prihvaćati izazove i uživati u svakom trenutku!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije