Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERT ZA PAMĆENJE

'Zatvorenici su s posebnim guštom pjevali 'Zenicu blues'

Zvonimir Varga
Foto: Privatni album
1/4
30.10.2019.
u 17:28

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga održao je koncert za pedesetak zatvorenika u Remetincu. Najvažnije mu je što je publika čak i pjevala s njim.

Legendarni američki glazbenik Johnny Cash neke od svojih najboljih koncerata održao je u zatvorima Folsom i San Quentin. Cash je više puta govorio kako mu je zatvorska publika bila odlična, a u to se uvjerio i zagrebački glazbenik Zvonimir Varga, koji je već drugi put održao koncert u zatvoru Remetinec.

– Kako je prošlo pet godina otkako sam zadnji put svirao u Remetincu i Lepoglavi, a iskustva su bila vrlo pozitivna, odlučio sam ponovno nastupiti pred zatvorenicima, a osim toga, održao sam obećanje da ću im opet svirati. Za razliku od prije pet godina, ovaj put ja se nisam trebao baviti papirologijom, nego je Blanka Šuljak iz Remetinca, kojoj zahvaljujem na organizaciji, priskrbila potrebne dozvole, uz naglasak da je i upravitelj zatvora Damir Čumpek vrlo otvoren za umjetnička događanja u kaznionici – rekao nam je kantautor koji je upravo u zatvoru promovirao svoj novi singl “Kako da se volim?”.

– Na koncertu je bilo pedesetak zatvorenika među kojima petnaestak žena, naravno uz čuvare. Odsvirao sam set od desetak svojih pjesama, a ono što je meni bilo najvažnije je da sam svojom glazbom uspio doprijeti do publike. Pozorno su slušali, čak i pjevali neke refrene, na što sam se nekoliko puta naježio – kazao je Varga, koji je jednom poznatom licu iz publike odsvirao pjesmu “Moj Dinamo”, a za oproštaj su svi zajedno otpjevali čuvenu “Zenicu Blues” Zabranjenog pušenja.

– Imao sam dojam da ne žele da koncert prestane, ali nakon 50 minuta došlo je vrijeme da svatko krene svojim putem. Od uprave Remetinca dobio sam potvrdu o izdržanoj kazni zatvora u kojoj piše da me se otpušta zbog primjerenog ponašanja i odlično odrađenog koncerta pred brojnim korisnicima Remetinca. Vrlo je izvjesno da ću uskoro opet nastupiti u nekoj od hrvatskih kaznionica. Iz Remetinca su mi ponudili i pomoć pri organizaciji – kazao je pjevač koji je nedavno predstavio i kompilaciju “Zvukovi”, koja prati njegovo deset godina dugo stvaralaštvo na sceni i suradnju s brojnim glazbenicima od 2013. do 2019. godine, a izašla je u izdanju izdavačke kuće Spona.

Prije kompilacije Varga je objavio osam albuma, 15-ak singlova, knjigu poezije, tekst za dječju slikovnicu, a radi i glazbu za dječje kazališne predstave. U Hrvatskoj, regiji i šire održao je oko 250 koncerata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije