Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolje je

Žarko Laušević pušten je iz bolnice, glumac se namjerava uskoro vratiti poslu

Foto: Youtube Screenshot
1/5
08.09.2023.
u 22:30

Laušević  je hitno hospitaliziran u kolovozu, kada je njegovo narušeno zdravstveno stanje od prije nekoliko mjeseci kulminiralo

Glumac Žarko Laušević više nije na bolničkom liječenju u “Bežanijskoj kosi” u kojoj je boravio zbog problema s plućima, prenose Novosti i sada je na kućnom liječenju. Prema pisanju medija u Srbiji glumac se već 15. rujna namjerava vratiti na posao i početi sa snimanjem treće sezone serije "Kalkanskih krugova" u kojoj igra lik Velibora Matića. 

- Snimio je manje-više sve svoje scene, malo je ostalo. Inače, napravio je sjajan posao, prezadovoljni smo, maestralan je glumac - izjavio je nakon njegove hospitalizacije za Novosti redatelj serije Milan Karadžić.  Žarko je prije "Kalkanskih krugova" snimao film "Ruski konzul" i dio jedan od suradnika na ovom filmu rekao je kako je tada rad cijele filmske ekipe bio prilagođen Lauševićevom zdravstvenom stanju te je on snimao manji broj scena kako bi lakše izdržao sve. 

VEZANI ČLANCI

Laušević  je hitno hospitaliziran u kolovozu, kada je njegovo narušeno zdravstveno stanje od prije nekoliko mjeseci kulminiralo pa je hitno hospitaliziran. Podsjetimo,  Laušević je crnogorski glumac koji je sredinom 1980-ih bio je popularan u bivšoj SFRJ. Slavu mu je donijela uloga Šilje u seriji "Sivi dom". Za ulogu u filmu koji je nastao u koprodukciji hrvatske i srpske kinematografije Oficir s ružom iz 1987., dobio je Zlatnu arenu na Pulskom filmskom festivalu za najboljeg glavnog glumca. U ljeto 1993. godine, Laušević je napadnut od grupe huligana ispred jednog kafića u Podgorici.

U samoobrani je iz svog pištolja usmrtio dvojicu napadača, a trećeg teško ranio. Najprije je osuđen na 13 godina zatvora, a 1998. kazna mu je promijenjena na 4 godine zatvora. Pušten je nakon što je odslužio 4,5 godine. Od 1999. je u Sjedinjenim Američkim Državama. Odlukom Vrhovnog suda 2001. godine, ponovno je osuđen na 13 godina zatvora, a 2011. pomilovao ga je tadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić. O svojim iskustvima u zatvoru napisao je i tri knjige, a "Godina prođe, dan nikad" postala je bestseler u Srbiji, ali i cijeloj regiji. 

VIDEO Aleksandar Stanković: Već 14 godina se borim s depresijom, bio sam dezorijentiran u jednoj emisiji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije