Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva live emisija

Iva i Jelena osvojile žiri, 9 Control publiku! Grupa Infinitas oprostila se od 'X Factora'

Infinitas
Foto: Screenshot
1/7
17.05.2015.
u 00:44

U prvoj emisiji uživo gledateljima se predstavilo 12 najboljih kandidata koji su do sada uspješno savladali izazove na audiciji, u Bootcampu te u Kući sudaca.

Nakon tri faze natjecanja glazbeni show ''X Factor'' došao je do svoga najuzbudljivijeg dijela – emisija uživo

U prvoj emisiji gledateljima se predstavilo 12 najboljih kandidata, po četvero od svakog mentora, koji su do sada uspješno savladali izazove na audiciji, u Bootcampu te u Kući sudaca. Najviše pohvala i pozitivnih komentara članova žirija dobile su mlada Đakovčanka Iva Ćurić i Beograđanka Jelena Đurić dok su najveće ovacije publike zaradili dečki iz grupe 9 Control.

Odlukom publike u show su vraćeni simpatični Sarajlije Tarik i Adnan koji su od samog početka showa najveći miljenici gledatelja. Osim Tarika i Adnana, u idućoj live emisiji gledat ćemo i Highway Trio, Milana Bukilića i Bobija Mojsovskog koje je u show vratila produkcija.

U prvoj live emisiji najmanje glasova osvojile su Tončijeve grupe Infinitas i AnđeliNE. Nakon "pjesme spasa" Željko, Massimo i Aleksandra odlučili su da show napušta grupa Infinitas. Tonči u donošenju odluke nije htio sudjelovati.

Nakon neizvjesne borbe od X Factora oprostili su se članovi grupe Infinitas

Počelo je!

Zajedničkom izvedbom pjesme Robbieja Williamsa ''Let me entertain you'' kandidati su otvorili prvu emisiju uživo. 

Uigran voditeljski dvojac Antonija Blaće i Aleksandar Radojčić na samom početku otkrili su nagradu za koju se bore svi finalisti. Pobjednik showa, osim titule X Factora, kao nagradu dobiva i 20.000 eura.

Priliku da se prvi pojedinačno predstavi u prvoj emisiji uživo dobio je roker iz Gračinaca Amel Ćurić koji je otpjevao pjesmu Željka Joksimovića ''Lud i ponosan''.

– Sviđa mi se što nisi bio kao originalan pjevač ove pjesme – kazao mu je Željko. Massimo je dodao da opravdava njegovo puno povjerenje i vjeruje da će daleko dogurati u showu.

Kao pojedinačne bile ste zanimljive, a sad pokažite da ste još originalnije – najavio je Tonči djevojke okupljene u grupu AngeliNE. Marija, Katarina i Monika izvele su pjesmu ''Lights''.

Svi članovi žirija primijetili su da se u njihovom glasu osjetila nesigurnost. – Stanite ispred ogledala i s punim pouzdanjem nastavite dalje – savjetovao im je mentor Tonči. 

Donesena je odluka o tome tko se od kandidata koji su napustili show vraća u natjecanje. Svoju drugu priliku, zahvaljujući publici, dobili su simpatični Sarajlije Adnan Pacoli i Tarik Mulaomerović.

Mladi Ilija Mihailović, kandidat s najviše duše, kako ga naziva Aleksandra, predstavio se pjesmom Olivera Mandića ''Ljuljaj me nežno''.

– Ilija kako se osjećaš ovako? – upitao ga je Joksimović odmah nakon nastupa aludirajući na njegov vitkiji izgled. Ilija mu je sa smiješkom odgovorio da se osjeća komotnije na što je Željko dodao da izgleda puno bolje, ali i da odlično pjeva.

Jedini predstavnik Makedonije David Temelkov samouvjeren je izveo singl grupe Queen ''Who wants to live forever''.

– U X factoru na kraju će ostati samo jedan, a ti definitivno pretendiraš na to mjesto – komentirao je Massimo. – Ne volim kad mi je sve savršeno, mane čine čovjeka. Imaš li ti koju manu? Svaka ti čast – kazao mu je Tonči. 

Prvi Hrvat koji će se predstaviti u prvoj live emisiji regionalnog X Factora je Nikola Marjanović. Energičnom izvedbom pjesme Dine Dvornika ''Slon'' oduševio je članove žirija. Osim žirija, Nikola je osvojio i voditeljicu Antoniju Blaće. – Bio si hot! – poručila mu je simpatična Tonka nakon nastupa. 

Vrckava 16-godišnjakinja Magdalena Bogić još je jednom pokazala svoje iznimne vokalne sposobnosti otpjevavši Aviciijevu pjesmu ''Addicted to you''.

– Imaš takvu energiju na sceni koja se rijetko može vidjeti kod tako mlade osobe. Vokalno si spremna na ovo i ja ti želim put prema vrhu – rekla je Aleksandra, dok je mentor Željko ''pucao'' od ponosa na svoju finalisticu.

Mladi Opatijac Antonio Krištofić ponovo je rastopio srca gledatelja. Ovog puta to je učinio pjesmom Jacquesa Houdeka ''Stotinama godina''. 

– Prezadovoljna sam, pokazao si što znači biti najbolji pjevač. Najbolji pjevač u najtežim trenucima pjeva najbolje – kazala je Aleksandra dok je Željko dodao da mu je u ovom nastupu nedostajalo emocije koju je pokazao u prijašnjim nastupima.

Mlada majka Jelena Đurić zapalila je studio svojom izvedbom pjesme ''I put a spell on you''. – Mislim da je glupo da bilo što komentiramo nakon ovog nastupa – komentirao je impresionirani Joksimović.

Grupa ''Infinitas'' iz Zagreba još je jednom pokazala sklad obiteljske harmonije. Petero braće i sestara iz obitelji Perić u prvoj emisiji uživo otpjevalo je Gibonnijevu pjesmu ''Oprosti''. Massimo je komentirao da su pjevali s puno duše dok je Željko primijetio i znatan napredak od audicije. Dodao je kako je njihov nastup bio simpatičan i sladak. 

Djevojka koju upala plućne maramice nije spriječila da odustane od natjecanja večeras se pokazala u jednom dosad neviđenom izdanju. Katarina Simić otpjevala je Magazinovu pjesmu ''Ne tiče me se'' i ostavila bez teksta publiku pred malim ekranima. – Nina ima tešku upalu grla, dobila je injekciju prije nastupa – otkrio je Tonči i pa zaključio da ona sada uistinu zna što znači biti profesionalac.

S obzirom na njeno zdravstveno stanje, Massimo je komentirao da misli da je Katarina sama sebi najveći neprijatelj i da je strah od toga što će biti na nastupu dovodi do bolesti. – Pokazala si da si veliki borac – kratko je dodao Željko.

Đakovčanka Iva Ćurić opravdala je svoj ulazak u live emisije čarobnom izvedbom Rihannine pjesme ''Diamonds''.

– Ovo je bio daleko najbolji nastup večeras. Fenomenalno! – kazao joj je Massimo. – Fantastično, magično, specifično i tvoje – nadodao je Joksimović.

Dečki iz grupe 9 Control zaradili su najveće ovacije publike pjesmom otpjevavši pjesmu ''Hipnotoziran'' Dine Dvornika.

– Često slušam priče raznih dušobrižnika da je ovo Balkan i da nećete ovdje uspjeti. Mislim da ste im sada pokazali da vi to možete – izjavila je Aleksandra. Lijepu budućnost predvidio im je i Tonči, dok je Željko zaključio da je njihov nastup bio jako efektan. 

Počelo je glasanje!

Stiglo je vrijeme kada publika odlučuje u sudbini kandidata. Dvoje kandidata koji osvoje najmanje glasova publike za opstanak se ponovno bore pred žirijem. Dok publika glasuje za svoje favorite, publiku u studiju zabavlja poseban glazbeni gost Mans Zelmerlow, švedski predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu.

Produkcija je odlučila da se u show vraća troje kandidata, a to su Highway Trio, Milan Bukilić i Bobi Mojsovski.

Najmanje glasova publike večeras su dobile grupe Infinitas i AngeliNE koje su otpjevale svoje pjesme spasa. Infinitas, odlukom žirija, napušta natjecanje. 

>>Slijede neviđena iznenađenja u nedjeljnoj emisiji ‘X Factor Adria’ uživo!

>>Još nije gotova utrka za live emisije showa 'X Factor Adria', žiri može vratiti kandidate

 

Komentara 6

DU
Deleted user
07:13 18.05.2015.

Pa gdje su dezurni komentari o regiji? A samo jedan? Nije valjda da takve 'Hrvatine' kakvi defiliraju komentarima u večernjem gledaju najveci show regije, jucer naglaseno od voditelja bez Slovenije jer Srbi ne pretendiraju na Sloveniju.

TH
than
00:40 18.05.2015.

Eto bijah u pravu. Jedva su se izvukle Angelinice... Bez Milice su lose...

MA
matador007
08:23 18.05.2015.

Negledljivo! Ove cure,polugole,svaka im čast,znaju one da se slava stječe tijelom,a ne glasom.Ako misle živjeti od pjevanja,a očito ne misle,kod nas se pevaljke gledaju,ne slušaju,onda su pogodile pravu žicu.Jeftino,baš kako treba-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije