Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masterchef

Zamjena košarica nije svima pomogla, jedan kandidat je žiriju servirao sirovu ribu: Puno grešaka

Foto: Nova TV
1/7
17.10.2023.
u 00:15

Kao autori najlošijih jela pozvani su Mateja, Miroslav, Kristina, Piero, Ivana i Dominik, za koje je žiri procijenio da imaju previše početničkih grešaka, a kao takvi moraju se dokazati na „popravnom“, odnosno u stres testu

Kaos koji je izazvalo razočaranje kandidata kada su saznali da moraju svoje namirnica, koje su mogli izabrati u dućanu po vlastitom nahođenju, zamijeniti s kolegom na istoj radnoj jedinici, bio je urnebesan. Luka je osmislio kako kombinirati riblje jelo s voćem, pa je pri tom uzeo cijelu lubenicu, a ona je sa svim ostalim u njegovoj košarici, pripala Antoniji koja se morala snaći s tim. „Nisam nigdje vidio jelo od morskih plodova s lubenicom, ali odlučio sam riskirati“, rekao je Luka kojem je propala ideja. Antonija je lubenicu odlučila staviti u salatu, a ostatak pojesti za desert.

Miroslav je od deset, koliko je smio uzeti, tri namirnice potrošio na tri vrste luka s kojima ni sam nije znao što će, a kad je saznao da svoju košaricu mora zamijeniti s Petrovom, izgledalo je kao da mu je upala sjekira u med. No na kraju ipak nije tako ispalo jer je Miroslav toliko zabrljao i kuhanje s Petrovim brižno biranim namirnicama, da ćemo ga u sljedećoj epizodi gledati u stres testu. Naime, bakalar je kuhao na pari, ali nije ga dovoljno termički obradio, pa je žiriju donio sirovu ribu.

VEZANI ČLANCI

Dok se Gia radovala glavnim namirnicama koje je izabrao Josip – svježi bakalar, dagnje i škampi, po uzoru na portugalsku kuhinju, Manuel i Mateja nisu bili baš jako sigurni da su im ove namirnice adut za imunitet. Glavnu namirnicu u skladu s portugalskom kuhinjom Josip je izabrao između preostala dva zvona – Norveške namirnice (losos, kupus i kopar) i namirnice karakteristične za Veliku Britaniju (oslić, krumpir i grašak) . Pritom je chefovima otkrio da kandidati Gaiu zovu „Nindža Gaia“.

Jedino je njemu, s obzirom na to da je imao pogodnost iz prethodnog izazova, preostalo da zadrži namirnice iz košarice kako ih je izabrao. U prvih pet minuta mogao je i koristiti chefa, a izabrao je Damira koji mu je rezao mrkvu, čistio dagnje i naribao šnite sira. „Ne mogu vjerovati da mu je dao da riba sir na šnite“, nasmijao se Melkior. „Nisi ti još za penziju“, dobacio je Stjepan kad je vidio s kojim se žarom i brzinom Damir bacio na posao.

GALERIJA Liberty Barros natprosječno fleksibilnim pokretima i teatralnim nastupom šokirala žiri

1/30

„Dominik je prikupio odlične namirnice, sad moram smisliti način kako da ih iskoristim. To je pravi test kreativnosti“, rekla je Mateja, ali primijetila je da je „Dominik uzeo želatine za pola sela“, a onda se nije mogla dosjetiti kako se želatina uklapa u portugalsku kuhinju. S obzirom na to da su im kolege čije su košarice uzeli bile blizu, kandidati su ih pitali što su namjeravali učiniti s namirnicama. „Na kraju sam zadovoljna sa zamjenom košarica. Sve je ispalo super i meni i Gaiji“, rekla je Sarah koja imala puno razloga za zadovoljstvo jer je odlično ispunila zadatak portugalske kuhinje te osvojila zlatnu karticu koja joj osigurava imunitet.

Kao autori najlošijih jela pozvani su Mateja, Miroslav, Kristina, Piero, Ivana i Dominik, za koje je žiri procijenio da imaju previše početničkih grešaka, a kao takvi moraju se dokazati na „popravnom“, odnosno u stres testu nakon kojeg će jedan od njih zauvijek odšetati iz MasterChef kuhinje.

VIDEO Anđa Marić otkrila da su je vodili na duhovnu obnovu kada joj je dijagnosticirana multipla skleroza

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije