Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TELEVIZIJSKA POSLA

Zakulisne igre i prljavo rublje TV zvijezda

27.03.2009.
u 14:33

U serijama poput “Murphy Brown” već smo upoznali isfrustrirane medijske magove koji tlače svoje zaposlenike. No što su sve spremni učiniti, tek ćemo vidjeti u “Televizijskim poslima” – spektaklu koji će 29. ožujka izroniti iz mora serija na Novoj TV. Novi NBC-jev projekt zapravo je napola reality show jer je u njegovoj glavnoj ulozi stvarna scenaristica “Saturday night livea” Tina Fey.

U ostalim ulogama skrivaju se razvikana imena pa se i jedan od braće Baldwin – Alec – došetao do ove humoristične serije. U koži pomahnitalog šefa Jacka Donaghyja Alec će televizijskim uratkom obogatiti svoju listu. No, njegovo ponovno pojavljivanje na ekranu nije ništa nasuprot nasmijanom licu Jane Krakowski – poznate po ulozi brbljave i rasne tajnice mršavice u seriji “Ally McBeal”. U novom izdanju glumit će plavokosu televizijsku voditeljicu čiji su atributi prisilno skinuti s programa.

Na njezino mjesto uskočit će komičar Tracy Morgan, “stand upper” već poznat američkoj publici. I on i Baldwin, što je vrlo zanimljivo, već su se pojavljivali u “kreacijama” Tine Fey, točnije u subotnjem showu za koji je pisala. Pa se sudeći prema podjeli uloga i povezanosti glumaca čini da su tri sezone serije osmišljene za vlastitu zabavu aktera. Čak i Jeff Richmond, suprug Tine Fey nastupa u nekim epizodama. Osim što je producirao seriju i za nju radio glazbu, Jeff se tu i tamo pojavljuje i kao “lokalni” pijanist.

Pa se na trenutke serija učini kao platforma za druženje NBC-jevaca. Ako je tomu tako, onda su uspjeli u svojem naumu jer je njihova “dječja igra” pobrala nagrade i kipiće gdje god se pojavila. A na njezinu popisu među ostalim su i ovogodišnji Zlatni globusi za najbolju glavnu mušku i žensku ulogu – za trud Tine Fey i Aleca Baldwina. Još jedna zanimljivost kojom obiluje svaka scena “Televizijskih posla” je “show u showu”. Glumci tako u razgovor često ubace nekog drugog lika, primjerice Stevea Urkela iz serije “Pod istim krovom”.

A u seriji se pojavljuju i gostujući glumci poput Jerryja Seinfelda, Whoopi Goldberg, Isabelle Rossellini, Stevea Busccemia, a u nekim epizodama pojavit će se u cameo ulogama i Al Gore, John McEnroe i Chris Hansen. Originalna naziva “30 rock” tako se pretvara u politički magazin ili talk show i na čudesan način briše granice između krutih televizijskih žanrova. Set se pretvara u skate park, ponekad i u birtiju... A sve u cilju pokazivanja na koji način se kreira zabava koju stiskom na gumb daljinskog upravljača gledatelji svakodnevno puštaju u svoje domove.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije