Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIZZO

Zahvaljujući njoj, u Americi je prodaja flauta porasla za čak trideset posto

Lizzo
Foto: Instagram
1/4
31.10.2019.
u 22:00

. Na Instagramu je prati gotovo šest milijuna ljudi, a svoj račun na ovoj društvenoj mreži ima i flauta koju je nazvala Sasha. Na tom računu, Lizzo objavljuje samo kompozicije za flautu. Njezini fanovi mnoge su poznate osobe – od Rihanne do Hilary Clinton.

Svjetska glazbena scena ne prestaje pričati o fenomenu reperice Lizzo, koja je je ove godine postala prava senzacija, prije svega nakon nastupa na dodjeli nagrada televizije BET u lipnju.

Punašna reperica tada je pokazala fenomenalnu kondiciju, ali osim slaganja rima pokazala je i da briljantno svira flautu. Upravo zahvaljujući njoj i pjesmi “Truth Hurts” mladi Amerikanci toliko su poludjeli za ovim klasičnim instrumentom da je prošlog tjedna The Flute Centre, najveći specijalizirani dućan za prodaju flauta u Americi, objavio kako je kod njih potražnja za ovim instrumentom porasla za čak 30 posto. Kako pišu američki mediji, polaznici glazbenih škola toliko su zaluđeni s Lizzo da su od učitelja tražili da osim klasičnih djela u nastavu uvedu i pop-pjesme, a sve više ih na koncertima svira i “Truth Hurts”. Lizzo je rođena kao Melissa Vivianne Jefferson 1988. u Detroitu. Već s 14 godina osnovala je svoju prvu hip-hop grupu, no na Sveučilištu u Houstonu studirala je flautu. Prije šest godina izdala je prvi album “Lizzobangers”, i već tada su je u američkim medijima opisali kao buduću zvijezdu.

No, poznata je postala 2016. kada je vodila jednu glazbenu emisiju na MTV-ju. Zanimljivo je da je pjesma “Truth Hurts” izašla 2017. godine, no pravi je hit postala tek ovog ljeta, nakon što se pojavila u jednoj glazbenoj aplikaciji, i nakon njezina nastupa na BET nagradama. Na Instagramu je prati gotovo šest milijuna ljudi, a svoj račun na ovoj društvenoj mreži ima i flauta koju je nazvala Sasha. Na tom računu, Lizzo objavljuje samo kompozicije za flautu. Njezini fanovi mnoge su poznate osobe – od Rihanne do Hilary Clinton.

Kada su je pitali za njezino seksualno opredjeljenje, Lizzo je kazala kako se “ne ograničava samo na jednu stvar”.

– Zato i LGBT zastava ima dugine boje. Ja vam nisam za crno i bijelo, nego za cijeli spektar boja – izjavila je pjevačica čiji se fanovi zovu Lizzbians. A da je posebno cijenjena u LGBT zajednici, govori i podatak da je ove godine proglašena za jednu od 50 najvećih promicatelja za prava LGBT osoba.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

YALL SEE HOW SHE DO ME?!? DONT BITE THE HAND THAT FEEDS YA LIZ-HO....

A post shared by Sasha Flute (@sashabefluting) on

No, najvažnije je da je Lizzo trenutačno najpopularnija reperica na planetu. Naime, “Truth Hurts” je i ovog tjedna na prvom mjestu američke top-liste singlova, ukupno sedmi tjedan. Time je izjednačila rekord Iggy Azalee, koja je sa singlom “Fancy” također bila sedam tjedan na prvom mjestu, a to dosad nije uspjelo niti jednoj reperici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije