Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko želi biti milijunaš?

Splićanin Saša kući otišao s 10.000 eura, odustao je na 12. pitanju, a ovaj odgovor nije znao

Foto: HRT
1/9
13.04.2023.
u 21:22

Ovotjedno izdanje "Milijunaša" otvorila je Marina. Inženjerka građevine koja radi u struci na procjeni vrijednosti nekretnina, već na šestom pitanju iskoristila je dva džokera

U novoj epizodi HRT-ova kviza showa "Tko želi biti milijunaš?" Zagrepčanka Marina Šiljak Brezak na šestom je pitanju iskoristila dva džokera, a na 10. pitanju odustala od igre. Nije znala gdje se nalaze klifovi vidljivi na slici Salvadora Dalija "Postojanost pamćenja”, ali je kući ipak ponijela 2500 eura.

Splićanin Saša Benzon iskoristio je posljednjeg džokera na 12. pitanju, a zatim odustao od odgovora kako bi zadržao 10.000 eura. Nije znao da je Švedska socijaldemokratska stranka bila relativni pobjednik na posljednja 32 parlamentarna izbora. Sergej Novosel Vučković osvojio je iznos prvog praga od 150 eura, a iduće izdanje kviza počet će odgovarajući na šesto pitanje. 

Ovotjedno izdanje "Milijunaša" otvorila je Marina. Inženjerka građevine koja radi u struci na procjeni vrijednosti nekretnina, već na šestom pitanju iskoristila je dva džokera. Na pitanje "Što treba ubaciti između ‘anta’ i ‘rivo’ da bismo dobili glavni grad Madagaskara?", zatražila je pomoć publike. U ponudi su bili: A - mama, B - tata, C- baba i D - nana. 

Publika je 63% glasova dala za C - baba, 19% za D - nana, i po 9% za A - mama i B - tata. Nakon što je vidjela rezultate, Marina je zatražila i džokera "pola pola" jer se bojala da je publici svojim glasnim razmišljanjem sugerirala odgovor C. Suženim izborom ostali su tata i nana, a natjecateljica je kao konačni odgovor navela D - nana i osvojila 300 eura. 

Foto: HRT

Na osmom pitanju Marina je iskoristila posljednjeg džokera. Nije znala koji je film redatelja "Ritma ludila" i "La La Landa" došao u kina ove godine. U ponudi su bili Babylon, Persepolis, Gomorrah i Agora. Džoker zovi, Lucija Orlović, mislila je kako je riječ o filmu Babylon i tako je Marina došla do iznosa od 1000 eura. 

Voditelj Tarik Filipović pojasnio je kako sva četiri filma postoje.  - Naslovima se referiraju na neke prastare lokacije, a ovogodišnji film mladoga Damiena Chazellea je Babylon, dodao je.  

Deveto pitanje Marina je riješila bez poteškoća, no na 10. je odustala. Trebala je odgovoriti gdje su klifovi vidljivi na glasovitoj slici "Postojanost pamćenja"; u Toskani, Kataloniji, Provansi ili Škotskoj?  - Ne znam odgovor i ne bih htjela zadržavati ostale. Osvojenih 2500 eura je super. Puno više od onog s čim sam došla, kazala je Marina i odustala od igre.

Na vrući stolac idući je sjeo Saša Benzon iz Splita koji voli putovati, ali i vratiti se u rodni grad gdje se školovao, radi i živi. Aktivni član splitske kvizaške scene koji je sudjelovao i u HRT-ovom kvizu Potjera, lako i brzo je došao do 10. pitanja, no tada mu je zatrebao prvi džoker. Što ima izumiteljski stroj profesora Baltazara, glasilo je pitanje za prelazak drugog praga. A - nos i usisivač; B - srce i ventilator; C - oko i pjenjaču ili D - uho i kišobran?  Natjecatelj se dvoumio između ventilatora i kišobrana. Zatražio je džokera pola-pola nakon čega su ostali A - nos i usisivač i D - uho i kišobran. 

- Mogao sam i bez ovoga. D - uho i kišobran moj je konačan odgovor, kazao je Saša i osvojio 5000 eura.  

Na idućem, 11. pitanju, 39-godišnji Splićanin je zamolio pomoć publike. Nije znao na kojoj je rijeci Križnica, jedini naseljeni riječni otok u Hrvatskoj. Na Dravi, Kupi, Savi ili Sutli?

Foto: HRT

Publika je 50% glasova dala Dravi, 33% Kupi, 9% Sutli, 8% Savi. Kako je i Saša mislio da je riječ o Dravi to je naveo kao konačan odgovor i osvojio 10.000 eura. Zahvalio se publici, a Tarik je, uz smijeh, dodao kako za to nije bilo razloga u zadnje dvije-tri emisije. Otok Križnica velik je 5 km2, na njemu živi 76 stanovnika, i nalazi se na lijevoj obali Drave, na samoj granici s Mađarskom. 

Posljednjeg džokera Saša je iskoristio na pitanju za 18.000 eura. U kojoj je državi ista stranka dobila najviše glasova na svim parlamentarnim izborima u posljednjih sto godina: Nizozemskoj, Švicarskoj, Irskoj ili Švedskoj? Džoker zovi (Lucijan Šošić koji je i sam sudjelovao u Milijunašu) nije znao odgovor. Sašino mišljenje da je riječ o Irskoj i stranci Sinn Fein džoker je odbacio kao mogući točan odgovor. 

Nakon toga Saša je odustao od odgovaranja na 12. pitanje i kući otišao s 10.000 eura. A Tarik je objasnio da je Švedska socijaldemokratska stranka bila relativni pobjednik na posljednja 32 parlamentarna izbora. 

Posljednji natjecatelj u ovotjednom izdanju kviza bio je 44-godišnji Zagrepčanin Sergej Novosel Vučković kojeg je voditelj predstavio kao svog starog znanca i dobrog igrača. Odgovorivši točno na pet pitanja osvojio je iznos prvog praga od 150 eura i pozivnicu za iduću emisiju.

Foto: HRT

VIDEO Javio nam se Siniša Vuco: 'Istina je, selim se u Venezuelu, kupio sam stanove na Karibima'

Komentara 1

LJ
ljudemisi
00:36 14.04.2023.

kada će tarik kući ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije