Naslovnica Showbiz TV

Zafrkant koji o sebi ne troši previše riječi

Nakon samo nekoliko nastupa u Lijepoj Našoj Ivan je prozvan hrvatskim Boratom. Po profesiji je učitelj s adresom u New Yorku gdje i konobari
23. travnja 2010. u 11:02 1 komentara 84 prikaza
ivan hrvatska
Foto: nova tv

Kad je nedavno iz ‘vedra neba’ postao članom seoske družine (ne)slavnih anonimaca na Farmi mnogi su se pitali tko je uopće Ivan Hrvatska, 34-godišnji Kanađanin koji sebe predstavlja kao hedonista, avanturista, optimista i dečka za zabavu s jednim izdanim albumom zvučna imena “Muzika za party”.

– Gdje god se pojavi on sasvim neočekivano postane zvijezda – upečatljivo započinje priču njegov menadžer Janko Kezele koji se dobro sjeća ‘deliričnog’ Ivanova debija na festivalu Priredba 2008. u blizini Rijeke gdje je dobio više ovacija od Ramba Amadeusa i onog u prepunom zagrebačkom KSET-u godinu dana poslije.

– Ljudi željni dobre šale odmah shvate Ivanovu pozitivnu energiju, smisao za humor, ironiju prema životu, neku vrstu parodije na Thompsona, pa je s pravom zaradio nadimak hrvatski Borat. Njegovi nastupi su spoj stand-up komedije i rocka, vrlo zabavni i neprepotentni. Takva je i sam osoba – objašnjava Janko otkrivši nam i nekoliko zanimljivih detalja iz života ovog jedinstvenog glazbenika koji je po profesiji učitelj, te je nekoliko godina radio s djecom. Ivan Hrvatska, pravim prezimenom Uljević, odrastao je u mnogobrojnoj radničkoj obitelji u Vancouveru koju je godinama izluđivao svojom strašću prema divljem rocku. S petnaest je nabavio svoju prvu bas-gitaru i osnovao bend koji je prašio AC/DC. Deset godina nakon toga u Kanadi i SAD-u počinje nastupati pod umjetnički imenom Ivan Hrvatska, a 2008. prvi put se predstavio i u domovini svojih roditelja. Nemirnom nomadu trenutačno odredište je New York gdje živi posljednje tri godine i bavi se konobarenjem. Srce mu je osvojila skromna medicinska sestra podrijetlom s Trinidada i Tobaga koja je zasad poremetila velike planove Ivanova oca da se njegov sin oženi Hrvaticom i vrati u domovinu svojih predaka.

– Otac mi izgradio kuću na Čiovu gdje je rođen. Netko bi je trebao čuvati. Tko zna, možda se tamo preselim i oženim – kaže Ivan dodavši kako bi jako volio upoznati momke iz Leta 3, te Jasnu Zlokić koju bi rado odveo u kino. Veliki šaljivac o kojem teško da ćete čuti išta loše zna se dobro našaliti i na svoj račun:  – Nemam velikog talenta za glazbu, ali bi se s vremenom mogao pojaviti!

Prvi nastup Ivana Uljevića pod umjetničkim imenom Ivan Hrvatska dogodio se savim slučajno kad ga je najbolji prijatelj prije devet godina zamolio da u kratkom roku smisli zabavan nastup za naše iseljenike. Otkačeni Kanađanin popio je čašicu rakije, duboko udahnuo i podigao dvoranu na noge jedinstvenom izvedbom pjesme Daleke obale “Od mora do mora”. Tako je krenuo i do danas se u svojoj misiji širenja dobre zabave nije zaustavio. Na zločeste komentare koji ga prozivaju ‘redikulom’ Ivan se ne osvrće i samo odmahuje rukom.

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
  • leona:

    Apsolutna legenda i vidi se da nije pokvaren, daj Bože više ovakvih ljudi!!!