Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Zadranin stao u obranu Balaševića, evo što mu je poručio i ponudio pjevač

Đorđe Balašević u Areni
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
03.05.2017.
u 09:46

Zadranin Boris Marin na svom Facebooku napisao podužu objavu u kojoj je stao u obranu Balaševića, a uskoro je stiglo i Balaševićevo pismo zahvale

Vijest da će Đorđe Balašević 13. svibnja održati koncert u Zadru, nisu svi prihvatili s oduševljenjem. Zato je Zadranin Boris Marin na svom Facebooku stao u obranu Balaševića i njegova nastupa u Zadru. 

– Čovjeku se spočitava, namjerno i lažno, da je velikosrbin, četnik i pitaj Boga što sve ne. A istina je sasvim drukčija od tih zlih jezika. Mi Hrvati imamo toliko dobrih pjevača i pjevačica… Imamo klape… Od davnina smo muzikalan narod, to je istina, ali nitko, baš nitko ljepšu pjesmu o Vukovaru nije napisao i ispjevao od tog prozvanog Balaševića. Čovjeka koji je i kroz pjesmu osudio četničku i JNA agresiju na Hrvatsku. Čovjeka koji je za sve Srbe u Srbiji koji gledaju na stvari ovako kao i ovi naši zbog kojih ovo i pišem ''ustaša i neprijatelj Srbije'', a ovdje kod nas je četnik… ili što sve već ne. E pa, gospodo, sramite se! – napisao je Marin na svom Facebooku, prenosi Znet.hr. 

Za ovaj komentar saznao je i sam Đorđe Balašević te je uputio pismo Marinu, a na svom Facebooku pismo je objavila Balaševićeva kći. Obraćajući se Marinu, Balašević je u jednom dijelu pisma napisao i ovo:

Rekao si, otprilike, da umem napisati pesmu bolje od drugih, i hvala Ti na tome. To je ono. U tome je stvar. I pretežno sam samo zato Ustaša ili Četnik, od prilike do prilike. Prvi koji se jave su uvek Neostvareni. Doživeo sam priznanje da se za neke tuđe pesme kaže da su 'onako, balaševićevske'? Neki su, pak, doživeli priznanje da ih nazivaju slovenačkim Balaševićem, istarskim Balaševićem. slavonskim ili crnogorskim Balaševićem? I šta će njima onda Pravi Balašević? Pojavi se lik koji beskrupulozno piratira 'Kalendar mog detinjstva'. Krene da po kazalištima uz pijanistu priča o svom dedi? I samo mu još ja falim!? Taj, ili Takav, će prvi viknuti iz mraka uoči mog dolaska u Čakovec, Osijek, pa i u Zadar, evo? Kad već nisam dolazio dvadesetosam godina, baš nisam morao ni sad? Samo će se otkriti ko je tu pravi a ko kineski Balašević?

Na kraju pisma Balašević je poručio Borisu da bi ga volio vidjeti na koncertu u Zadru. Cijelo pismo pročitajte u nastavku.

 

 

Komentara 48

Avatar MarkoHR
MarkoHR
12:24 03.05.2017.

Zašto je danas zabranjeno iznositi doslovne citate iz intervjua kojeg je Balašević 6.12.1991. dao za beogradski časopis NIN, pod nazivom "relativno rodoljubiv tip" ? Pa svi dobro znamo koliko je ranije pjevao o drugu Titi, računajte na nas, pa opa o braći Janezima, pa o Albancima na Kosovu, pa o ustašama od kojih je napokon oslobođen Vukovar... Bio je dovoljan samo jedan intervju NIN-u , Đole se odrekao Tita i stao na stranu oslobodilaca Vukovara...

Avatar Treći
Treći
12:36 03.05.2017.

Balašević nije zucnuo tijekom agresije na Hrvatsku. Srbovao je kao i svi oni. A sada se pravi nekakav veliki pacifist. A Zadranin je našao kome će se uvlačiti u guzlcu. Papak.

DU
Deleted user
12:35 03.05.2017.

Balašević je na prvom mjestu Jugoslaven pa tek onda sve ostalo, nije se mirio s gubitkom Yugoslavije 91. kao i dan danas, ako se kojim slučajem demokratizira Sjeverna Koreja biti će na tisuće Balaševića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije