Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Visokobudžetni krim

Za seriju "Počivali u miru" sagradili su zatvor na 450 m²

'judita_ekr_020113'
Foto: ''
1/3
08.01.2013.
u 11:00


U 12 epizoda tijekom iduća tri mjeseca provući će se čak 140 uloga. Sve scene snimane su na stvarnim lokacijama

Od petka dramski program HTV-a bogatiji je za visokobudžetnu kriminalističku seriju \"Počivali u miru\" koja će u 12 nastavaka pratiti tajne zatvorskog groblja. Prva epizoda pokazala je da su najave bile točne – radi se o impresivnom uratku koji će dostojno ispuniti televizijsku produkcijsku prazninu kod nas u tom žanru.

Prilagodba klaonici

Uz Juditu Franković koja glumi mladu novinarku željnu istine i Miodraga Krivokapića koji igra umirovljenog zatvorskog čuvara i njezina pomagača u razotkrivanju tajni prošli petak bilo je 260 tisuća gledatelja ili 6,28 posto. Najgledaniji program u tom terminu bila je turska sapunica Sila koja se prikazuje na Novoj TV.

A produkcijski podaci serije \"Počivali u miru\" ukazuju na to da bi mogla zaintrigirati više gledatelja. Naime, u 12 epizoda provući će se čak 140 uloga. Osim brojnih glumaca na seriji je radila ekipa od oko 70 osoba. Snimana je potpuno filmski – filmskom tehnologijom i tehnikom. Većina je scena snimana na stvarnim lokacijama, a ostale su snimane na dva seta. U studiju je sagrađen veliki zatvor s dugačkim hodnikom od 50 metara, samicama, ćelijama i drugim zatvorskim prostorijama koji se proteže na 450 četvornih metara. U zatvor je pretvorena stara klaonica u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici. Studijski dio zatvora arhitektonski je prilagođen klaonici kako bi sve izgledalo kao jedna cjelina.

Doba pesimizma

Prve su kritike vrlo dobre. No, svi to priznaju, radi se o mračnoj i teškoj seriji. – Ta serija ima nešto svoje, ali teško je više reći nakon samo jedne epizode – priznao je dugogodišnji TV urednik Miroslav Lilić.

– Vrlo je mračna i u ovo vrijeme pesimizma možda bi trebalo dobnu granicu preporučenu za gledanje serije pomaknuti sa 12 na 16 godina – smatra Lilić. Dodaje kako mu se sviđaju glavne uloge, osobito Krivokapić za kojega kaže da je – glumčina.

– Dugo ga nismo vidjeli i on je osvježenje, unatoč poznim godinama, a Judita mi je pozitivno osvježenje – istaknuo je Lilić.

 

Komentara 3

LI
liliZG
11:44 08.01.2013.

Gledala sam, i ovo je jednina domaća serija koju ću pratiti........jako dobra, da je crna, je, al takva je i tema............bravo za sada....

GO
gologuz
12:49 08.01.2013.

Vizualno izvrsno, tematski aktualno. Prva epizoda u skladu s najavama, idjet ćemo što će biti dalje.

DI
discovery
18:52 08.01.2013.

dobra ideja, užasno loša izvedba i k tome nerazumno skup projekt.Pitam se što tu toliko košta?800.000 kn po epizodi?Snimano sa dvije kamere, na par istih lokacija, bez previše eksterijera.Izgrađen zatvor! Pa za svaku sapunicu izrađena je scena znatno zahtijevnija od "zatvora".Ton užasno loš.Kad god se glumac okrene sa početne pozicije moraš pojačati ton.Ovo je čisto mažnjavanje novaca.Sapunice su snimane sa 200.000 kn po epizodi.Glumaca daleko više, k tome i statista, a ekipa je brojala otprilike isti broj ljudi.Kostimografija, 6 kamera, skupe lokacijei sve ostalo na sapunicama se moglo pokriti za daleko manje novaca.Ode lova pretplatnika nekome u đep.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije