Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliko srce

Z. Mrvoš: Psića Spirita kojeg sam spasio iz azila svi obožavaju

'mrvos03_nnn_sce_210312'
''
22.03.2012.
u 11:00

Kolekciju torbi, broševa i majica s likom stilizirane pudlice Mrvoš će večeras predstaviti na CAP-u. Prije tri godine udomio je španijela, ima i pet hrtova te se brine o kujici Polly

Zagrebačko sklonište za nezbrinute životinje Dumovec danas će treći put gostovati na Cro-A-Porteru. Poslije suradnje s Lukom Grubišićem i ELFS-ima, 37-godišnji Zoran Mrvoš dizajnirao je torbe, broševe i majice s likom stilizirane pudlice.

Predani volonter

Novac od njihove prodaje dat će azilu za zbrinjavanje ostavljenih pasa i mačaka. Mrvoš je ovaj tjedan posjetio životinje, hranio ih, mazio, vodio u šetnju i raspitivao se za njihovo zdravlje.

– Zoran je divan. Često dolazi vidjeti životinje, a veliko srce pokazao je i volontirajući u raznim udrugama – pohvalili su ga u Dumovcu. Za cjelodnevnog druženja sa psima Mrvoš se, kaže, na prvi pogled zaljubio u veliku crnu čupavu kujicu Polly. I sam je prije tri godine udomio malog španijela Spirita. Osim njega, ima i pet rasnih pasa, ruske, afganistanske i talijanske hrtove.

– Špirit će, nažalost, zauvijek ostati uplašen psić. Dugo je bio zlostavljan pa se boji svakog nepoznatog zvuka. Čini mi se da je prije udomljavanja gladovao jer je sad u stanju pojesti sve što mu se ponudi. Ljudi ga obožavaju i kod mene mu ne nedostaje ljubavi. Odlična je dadilja štencima mojih hrtova – rekao nam je Zoran. Sa svojim ljubimcima najviše vremena provodi u prirodi jer psima, kaže, nije mjesto na špici. Njegovi hrtovi česti su gosti na izložbama gdje su do sad postizali odlične rezultate.

Pas nije igračka ili trofej

– Posebno je zadovoljstvo kad svojim autorskim radom, osim što pružate zadovoljstvo onima koji ga nose, promičete i plemenitu poruku poput udomljavanja – ističe dizajner. Iz Dumovca poručuju da akcijom žele osvijestiti građane o prednostima udomljavanja životinja. – I rasni psi iz nekontroliranih uzgoja prodaju se po oglasnicima i završavaju na cesti – objasnili su nam u azilu. Z. Mrvoš dodao je da nitko ne bi smio udomiti psa samo da bi ga, poput igračke ili trofeja, ponosno pokazivao drugima.

Komentara 1

MA
Maroje2312
13:33 22.03.2012.

Tko voli životinje plemenit je čovijek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije