Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protivi se oružju

Yoko Ono ponovo provocira krvavim Lennonovim naočalama

john lennon naočale
Foto: Screenshot Youtube
1/3
21.03.2013.
u 12:13

Najpoznatija udovica na svijetu objavila je na 44. godišnjicu braka fotografiju krvavih naočala ubijenog Johna Lennona kako bi ljude podsjetila da je od dana kada je on ubijen u SAD-u vatrenim oružjem smaknuto više od milijun ljudi

Umjetnica i mirovna aktivistica Yoko Ono ponovno provocira i to putem Twittera. Najpoznatija udovica na svijetu objavila je na 44. godišnjicu braka fotografiju krvavih naočala ubijenog Johna Lennona kako bi ljude podsjetila da je od 8. prosinca 1980., odnosno od dana kada je popularnog "beatlea" ubio Mark Chapman, u SAD-u vatrenim oružjem smaknuto više od milijun ljudi, javlja Telegraph.

– Njegova smrt prebolno je iskustvo. Meni i sinu Seanu nedostaje i nakon 33 godine – napisala je u jednom tweetu dok je u drugom podsjetila kako ''u Americi svake godine iz vatrenog oružja bude ubijeno 31.537 osoba.''

Slika krvavih naočala, koja je osvanula i na njenom prvom albumu nakon Lennonove pogibelji "Season of Glass" 1981. godine, retweetana je više od 88.000 puta. Čini se da je 79-godišnja aktivistica za mir još jednom na provokativan način uspješno izrazila svoje gledište o kontroli, odnosno zabrani nošenja oružja te ''natjerala'' američko društvo da se dobro zamisli i okrene zdravom razumu umjesto eskaliranim emocijama nakon masakra u osnovnoj školi Sandy Hook.

>>Protivi se zabrani: Dođi s oružjem u pizzeriju i osvoji popust!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije