Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posvojena kći tvrdi

“Woody Allen napastovao me na tavanu kad mi je bilo sedam godina”

'U.S director Woody Allen walks on the street in Manhattan, New York, NY on June 4, 2013.Photo: Press Association/PIXSELL'
Foto: 'Charles Guerin/Press Association/PIXSELL'
02.02.2014.
u 18:39

- Primio za ruku i odveo me u mračan tavan na drugom katu naše kuće. Rekao mi je da legnem na trbuh i igram se bratovom električnom željeznicom. Zatim me seksualno zlostavljao. Dok je to radio, šaptao mi je da sam dobra djevojčica i da je to naša tajna obećavajući mi da ćemo otići u Pariz i da ću biti zvijezda u njegovim filmovima.

Dva desetljeća u Hollywoodu se nagađalo o tome je li redatelj Woody Allen (77) seksualno zlostavljao svoju posvojenu kćer Dylan Farrow kad joj je bilo sedam godina. Prekjučer je Dylan ispričala sve o toj traumi u potresnom pismu objavljenom u New York Timesu u kojem je opisala kako ju je Allen napastovao prije 21 godine.

– Koji je vaš omiljeni film Woodyja Allena? Prije nego što odgovorite, trebate znati da me Woody Allen kad mi je bilo sedam godina primio za ruku i odveo me u mračan tavan na drugom katu naše kuće. Rekao mi je da legnem na trbuh i igram se bratovom električnom željeznicom. Zatim me seksualno zlostavljao. Dok je to radio, šaptao mi je da sam dobra djevojčica i da je to naša tajna obećavajući mi da ćemo otići u Pariz i da ću biti zvijezda u njegovim filmovima. Sjećam se da sam zurila u igračku vlak i fokusirala se na njega dok je kružio po tavanu. Dan-danas teško mi je gledati igračke vlakove – napisala je danas 28-godišnja Dylan i dodala da su se slične stvari neprekidno događale.

– Vrlo često odvodio me od majke, braće i prijatelja kako bih bila sama s njim – piše. U pismu je prozvala i zvijezde koje su glumile u filmovima njena oca.

– Što da se to dogodilo tvome djetetu, Cate Blanchett? Što da si to bila ti, Emma Stone? Ili ti, Scarlett Johansson? Poznavala si me dok sam bila djevojčica, Diane Keaton. Zar si me zaboravila? – poručila je Dylan koja je danas sretno udana i živi na Floridi pod drugim imenom. Progovorila je, dodaje, jer želi da se dozna istina. – Razmišljala samo o tome i zaključila – ako ne progovorim, požalit ću to na smrtnoj postelji. Allen i Mia Farrow posvojili su Dylan i njena brata Mosesa 1987., a optužbe o zlostavljanju krenule su još 1993., no Allen ih je stalno poricao. Tijekom borbe za skrbništvo 1992. Mia je tužila Allena za zlostavljanje, ali sud je optužbe odbacio.

Ključne riječi

Komentara 3

SV
svepolako
19:53 02.02.2014.

Pa Woody Allen je oženio svoju drugu posvojenu kćer, onu malu Vijetnamku. Tko zna je li i sa njom imao nešto, prije nego što je postala punoljetna. Allenova dotadašnja supruga, glumica Mia Farrow, upravo ga je napustila zbog toga, kadada je izišlo na vidjelo da je imao odnos sa ovom adoptivnom kćeri Vijetnamkom, koju je kasnije oženio. Mia Farrow ga je već tada bila optužila za zlostavljanje. očito se poznatima gleda kroz prste. Allena svi slave kao velikog režisera i scenarista i tu mu ženidbu poscvojene kćeri nitko nije uzeo za zlo. baš me interesira, hoće li mu dati Oscar sada, kada je ovo izišlo na vidjelo. Allen je opet nominiran za Oscara za režiju I Romanu Polanskom gledaju kroz prste. Zbog zlostavljanja trinaestogodišnje djevojčice, kidnuo je prije više od 30 godina iz SAD i živi u Švicarskoj i Francuskoj. SAD su od Švicarske tražile izuručenje, ali Polanski očito ima dobre veze i ova kulturna ljevilčarska elita u zapodnoj Europu ga štiti i slavi kao velikog umjetnika, davali su mu sve moguće nagrade. Danas ta djevojčica, koju je Polanski zlostavljao (i to uz dopuštenje njene majke), ima negdje oko 50 godina i rekla je da je Polanskom sve oprostila, ali Polanski kukavica se ne smije vratiti u SAD, da odgovara pred sudom.

Avatar R2D2
R2D2
10:35 03.02.2014.

Zanimljivo kako se ovom starcu gleda kroz prste kad je u pitanju pedofilija. Zanima me zašto nisu isti kriteriji za sve? Ljigavac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije